23948sdkhjf

Råvarekommentar: Redningspakke på plads?

Udvikligen i råvarepriserne bærer fortsat præg af usikkerheden vedr. den amerikanske hjælpepakke (TARP).
Fredag var prisen for en tønde råolie en overgang nede med 3,5 procent efter, at republikanerne torsdag afviste første udgave af den
finansielle hjælpepakke. Her til morgen er usikkerheden fortsat høj til trods for, at kongressen i USA er blevet eninge om et udkast til pakken. Nu mangler planen at blive vedtaget i Repræsentanternes Hus og efterfølgende Senatet, hvilket tidligst forventes gjort onsdag.

Som ventet deles de $ 700 mia. op i tre portioner, hvor de $ 250 mia. kommer i spil med det samme. Det er fortsat usikkert til hvilken pris, at de problemfyldte aktiver skal overtages til, hvilket i sidste ende kan få store konsekvenser for bankerne. Når det så er sagt, er det positivt i sig selv, at politikerne er nået en en foreløbig eninghed.

Det er dog vigtigt at understrege, at problemerne ikke er løst ved en eventuel vedtagelse af pakken. Væksten er fortsat lav, arbejdsløsheden stigende og bankerne vil fortsat være tilbageholdende med at låne ud. Her i weekenden var de den britiske lånegigant Bradford & Bingley, der måtte opgive kampen om overlevelse, mens belgiskhollandske Fortis fik en markant kapitalindsprøjtning.

Råvarerne fra energi over afgrøder til metaller falder over en bred kam her til morgen. Olien er nede med 1,6 % mens kobber er nede med 0,8 %

Kilde: Jyske Bank - http://www.jyskebank.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109