23948sdkhjf

Autodesk Inventor og en ny 3D strategi styrker forretningsgrundlaget

Hos Desmi Danmark har arbejdet med 3D styrket indsatsen mod de mange byoversvømmelser, der er blevet en konsekvens af den globale opvarmning.
I 2006 blev der sat gang i en intern optimerings- og effektiviseringsproces i projektafdelingen, hvilket førte til, at et 2D-program blev erstattet med 3D-programmet Inventor fra Autodesk.

Det er CAD-forhandleren CDLIGHT i Horsens, der har bistået med implementeringen af Autodesk Inventor, og herfra anbefales det også så vidt muligt at bruge programmet som en tværfaglig ressource.

- Det har været en fornøjelse at se, hvordan Desmi Danmark helt fra starten har forstået at bruge Inventor i både projektering, produktudvikling, dokumentation og som salgsværktøj. Som udgangspunkt er Inventor et eminent 3D CAD-program, men forstår man at bruge det optimalt, kan man trække på programmet i hele virksomheden fra produktudvikling til salg og markedsføring. Desmi har fx publiceret brochuremateriale, som gengiver deres pumpestationer i en fotorealistisk høj billedkvalitet. Det er noget, slutkunderne har kunnet forholde sig til, og dermed har brugen af visualiseringsværktøjet Studio i Inventor været medvirkende årsag til en større forståelse for produktet og formentlig også et bedre salg, lyder det fra CDLIGHT A/S.

- Rumfornemmelsen er en meget vigtig del af arbejdet med at designe brønde til pumpestationer, og her er arbejdet med 3D en stor fordel. Ved at kombinere den rummelige 3D-tegning med en traditionel 2D-tegning minimerer vi antallet af misforståelser over for de personer, der ikke er vant til at læse 2D-tegninger. Derfor bruger vi i høj grad Autodesk Inventor som kommunikationsværktøj ved at visualisere størrelsesforhold og andre proportioner nede i brønden, og det gælder faktisk også internt, når vi drøfter og vurderer forskellige løsningsforslag, siger Niels Erik Sørensen, projektchef hos Desmi Danmark.

Behov for effektivisering
På spildevandsområdet er kommunerne en af de helt store aftagere af Desmis løsninger og systemforslag. Den seneste kommunesammenlægning har reduceret antallet af kommuner til 98, og det har medført en omfattende omstrukturering af logistikken for rensningsanlæg og spildevandstransport. For Desmi betyder det en yderligere efterspørgsel efter pumpestationer, og dermed også et øget behov for at effektivisere arbejdsgangene i projektafdelingen.

- Med implementeringen af Inventor er det blevet langt lettere at håndtere styklister, fordi objekterne i Inventor har et lagernummer, der refererer direkte til vores lager. Styklisterne kan trækkes ud i et Excel-dokument, der eksempelvis bruges til komponentbestilling og træk af komponenter fra lager, og servicemontørerne bruger styklisterne, når de skal bestille reservedele, fordi styklisterne oplyser det præcise lagernummer på den komponent, de mangler. Desuden er det blevet langt mere overkommeligt at imødekomme de stigende krav til dokumentation, fordi vi nu kan lave en visuel tegning i 3D, der viser pumpestationen med rørføringer, osv., forklarer Niels Erik Sørensen. Han fortsætter:

- Vi er i øjeblikket i fuld gang med at udbygge et objektbibliotek med 3D-objekter. Mange af objekterne kan vi downloade fra vores leverandørers hjemmesider, og resten tegner vi selv og arkiverer i biblioteket. Pointen er, at vi fremover bare kan hente objekterne direkte ind i Inventor, og derved sparer vi en masse tegnetid, siger Niels Erik Sørensen.

- Vi har en ambition om at være på forkant med både den teknologiske udvikling og debatten om, hvordan vi kan komme det eksisterende ledningsnets utilstrækkelighed til undsætning. Til det formål er 3D CAD et effektivt værktøj, der giver nye muligheder for at drøfte løsninger på baggrund af et fælles forståelsesgrundlag. Og det er absolut nødvendigt, at vi er på dupperne, for udfordringerne på det her område vil kun blive større i fremtiden, siger Michael Lassen Schmidt afsluttende.

Kilde: CDLight - http://www.cdlight.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094