23948sdkhjf

Tilfreds Desmi-direktør efter vanskeligt år

Desmi omsatte i 2021 for 1,275 milliarder kroner og fik et overskud før skat på 122,8 millioner kroner.

Dermed kunne den nordjyske pumpeproducent ikke helt leve op til 2020, hvor man hentede en omsætning på 1,296 milliarder kroner og et overskud på 157,2 millioner kroner. 2021-resultatet betegnes dog som tilfredsstillende under de givne markedsbetingelser.

- 2021 var endnu et år, som vil blive husket – set i overskrifter, har Desmi i 2021 været påvirket af Covid-19, rejserestriktioner, transportforsinkelser, prisstigninger på råvarer og komponenter, der tilmed er tynget af forlængede leveringstider. Disse udfordringer har imidlertid været en del af markedsbetingelserne, ikke blot for Desmi, men nok for størstedelen af de internationalt drevne produktionsvirksomheder, men situationen og udfordringerne er klaret godt, og vi har i Desmi på mange måder skabt en stærkere position igennem året, siger group CEO, Henrik Sørensen i en pressemeddelelse.

Selv om tallene ikke helt er på niveau med resultatet i 2020, påskønner Henrik Sørensen den arbejdsindsats, som Desmi-organisationen har ydet, og han tilføjer:

- Vi har en klar strategi og ser, at vores investeringer og bestræbelser bærer frugt. Vores organisation håndterer den udfordrende forsyningssituation godt, og vores ordrebeholdning var historisk høj i begyndelsen af 2022 og øges fortsat. Vores fokus på bæredygtige løsninger er virkelig ved at få fat i markedet. Nøgleværdier som “energieffektivitet” og “bæredygtighed” står højt på dagsordenen, og vores fokus på energibesparelser betyder besparelser på omkostninger, brændstof, CO2-reduktioner, etc., som er meget vigtige for de fleste kunder og således også af den årsag for Desmi. Alle elementer er vigtige i forhold til væksten og udviklingen af vores forretning.

Henrik Sørensen er derfor optimistisk, når det kommer til fremtiden.

- Vi har en meget solid platform for yderligere vækst inden for Flow Technology, og vi forudser på flere måder en betydelig vækst i 2022. Kunder inviterer igen til fysiske møder, og det er vigtigt, når der skal drøftes optimerede løsninger. Vores serviceorganisation kan igen installere, kommissionere og servicere vores løsninger uden ugers karantænekrav grundet corona, og henvendelser er dagligt stigende i forhold til pumpeløsninger. Glædeligt er det også at konstatere, at ballastvandsystemer, scrubbere og aquaculture aktiviteter nu ses som en integreret del af vores kerneforretning.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078