23948sdkhjf

Mindre sygdom og mere sundhed på ab METAL A/S

2007 var et dyrt år for ab METAL. Man havde et sygefravær, som lå langt over branchens landsgennemsnit.
Derfor introducerede man ”velkommen-tilbage-på-job-samtaler”. Det betyder, at når en medarbejder vender tilbage til jobbet efter en eller flere sygedage, bliver vedkommende kontaktet af sin afdelingsleder, som spørger til, hvad sygdommen bestod af.

- Det er ikke mere end en uformel samtale, når man lige mødes i produktionen. Ikke noget med krydsforhør og udfyldning af skemaer bag lukkede døre. Det er blevet positivt modtaget af medarbejderne, at der fra firmaets side vises interesse for deres velbefindende. Vi ønsker jo ikke at slå folk i hovedet med deres fravær, men blot at spørge lidt ind til, om alt evt. er ok på hjemmefronten, fortæller afdelingsleder Preben Nystrup Hansen.

Et andet tiltag er, at det hver dag offentliggøres på virksomhedens interne info-skærm, hvor mange syge der er den pågældende dag. Synliggørelse af et eventuelt sygefravær er med til at holde fokus på problemet.

Efter en uge med nul syge i hele virksomheden, belønnes alle medarbejdere med en god flaske rødvin, og i 2008 har ab METAL uddelt rødvin flere gange.

De ovennævnte tiltag har medført, at sygefraværet på ab METAL er reduceret med ca. 50 % fra 2007 til 2008. Administrerende direktør Hans Buck fortæller:

- Det er utrolig positivt, at vi har kunnet rykke så meget på en kedelig – og dyr – tendens, bare ved at sætte fokus på det.

Affødt af sygefraværsproblematikken tog LEAN-gruppen på ab METAL initiativ til at arbejde med begrebet sundhedsledelse.

Man startede med at lave en spørgeskemaundersøgelse, som afdækkede, hvilke ønsker og behov medarbejderne havde iht. motion og sund kost. Herefter blev der er iværksat forskellige tiltag.
  • Man har etableret en cykelklub, som cykler en 20 km tur fra ab METAL én gang i ugen.
  • Der er tilbud om medlemskab af et motionscenter med rabat.
  • Frisk-fisk-ordning, hvor medarbejderne kan købe frisk fisk en gang om ugen. Fisken bliver leveret til ab METAL, så man tager hjem fra job med friske fisk.
  • Man arbejder på et aftenarrangement, hvor man skal mødes og lave sund mad sammen.
  • Personaleforeningen har igennem mange år tjent penge på salg af sodavand. Nu er sodavandene på vej ud til fordel for kildevand. Og der er frisk frugt til fri afbenyttelse for alle medarbejdere.
  • ab METAL har på nuværende tidspunkt ikke en kantine, men der er et stort ønske om at kunne etablere en kantineordning med sund mad.

Målet med sundhedsledelsen er, at nedbringe sygefraværet yderligere og samtidig få nogle sundere og dermed gladere og mere effektive medarbejdere på ab METAL.

Kilde: ab Metal - http://www.aluminium.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079