23948sdkhjf

Vestjysk metalvarefabrik rider på nybygningsbølge

Brdr. Markussens Metalvarefabrik har de sidste tyve år leveret tocifrede millionoverskud.
Omsætningen og overskuddet stiger hos Brdr. Markussens Metalvarefabrik i Vildbjerg. Det viser det seneste regnskab, hvor resultatet før skat steg med 2,7 mio. kr. til over 20 mio. kr.

Det er specielt fiskeriet, der gør det godt. Her finder fabrikken 80 procent af sin omsætning.

- Vi laver alt det, som holder trawlet og båden sammen, og fiskeindustrien har det godt. Der bygges nye trawlere som aldrig før, og vi leverer kæmpestore blokke til værfter i Danmark, Norge, Polen, Baltikum, Tyrkiet, Spanien og Canada. Desuden er det russiske marked begyndt at placere pæne ordrer på mindre blokke, fortæller Preben Nielsen, salgschef hos Brdr. Markussens Metalvarefabrik, og tilføjer, at omsætningen på nuværende tidspunkt ligger ti procent over samme periode sidste år.

Mange robotter i produktionen
Metalvarefabrikken har både en stor produktion og er et handelsselskab. Cirka 40 procent af den vestjyske virksomheds brand ”Blue Line” kommer fra andre producenter eller fra underleverandører i Østen - resten bliver produceret på den vestjyske fabrik.

- Der er en høj automationsgrad på vores fabrik, som vi hele tiden øger. Vi har 16 robotanlæg, og det er vi nødt til for at konkurrere med Østen. Det er hovedsageligt svejserobotter, men nu bygger vi celler, hvor robotter flytter produkterne mellem maskinerne, som så leverer et færdigt produkt, fortæller salgschefen.

Der arbejder i øjeblikket 60 ansatte i Vildbjerg, og løftegrej til vindmøllebranchen og autoværn udgør de resterende 20 procent af virksomhedens aktiviteter.

Ny skotsk kunde
En anden af årsagerne til, at omsætningen vokser, er, at virksomheden finder nye kundesegmenter. Det er blandt andet sket i Skotland, hvor virksomheden samarbejder med en "utraditionel" kunde, som bygger lastbiler til grisetransport.

- Man har fundet ud af, at de skiver, som vi bruger i fiskeriet, med få ændringer kan bruges i lastbilerne. Her er salget ved at være lige så stort som til fiskeriet i Skotland, fortæller Preben Nielsen.

Det er ellers primært vodbindere og skibsværfter, der er metalvarefabrikkens største kunder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095