23948sdkhjf

Metalvarefabrik investerer i fiberlaser

Brdr. Markussens Metalvarefabrik i Vildbjerg har valgt at investere i en Trumpf fiberlaser -TruLaser 3040 - med en TruDisk fiberlaserkilde på 6 kW fra AVN Pladeteknik.

Maskinen blev leveret og installeret hos Brdr. Markussens Metalvarefabrik i starten af februar.

Virksomheden havde et ønske om at opnå større kontrol og planlægning af egen produktionskapacitet efter en årrække med laserskårede emner fra underleverandører. På den baggrund blev der taget kontakt til AVN Pladeteknik.

Med en TruDisk fiberlaserkilde på 6 kW kan fiberlaseren håndtere en lang række geometrier og materialer. Fiberlaseren er stabil og har et arbejdsområde på op til 4 x 2 meter og en ilgangshastighed på 170 m/min, påpeger teknisk konsulent hos AVN Pladeteknik, Morten Dahl.

Ifølge produktionschef Jens Bach, Brdr. Markussens Metalvarefabrik, så har investeringen i Trumpfs fiberlaser været medvirkende til at højne kvaliteten på emner, der tidligere er blevet skåret på plasmaskærer, og reduceret behovet for efterbearbejdning. Samtidig er de ikke længere så afhængige af underleverandører.

- Det stemmer helt overens med, at vi hos BMM lægger vægt på, at vi aldrig er langt fra slutbrugeren. Vores opgave er at kunne tilpasse produkterne efter kundespecifikke ønsker og krav, hvilket nu er muligt med den nye Trumpf fiberlaser TruLaser 3040. Nu råder vi over en alsidig maskinpark med både plasmaskæringsanlæg til skæring af tykke emner og en kvalitets Trumpf fiberlaser, som er ideel til alle opgaver af skæring i både tykke og tynde emner. Vi har opnået den ønskede fleksibilitet og kontrol med produktionsplanlægningen, som vi ønskede, udtaler Jens Bach.

Brdr. Markussens Metalvarefabrik har valgt Trumpfs nyeste programmeringssoftware TruTops Boost til den nye TruLaser 3040. Operatører og programmører har allerede været på kursus i brugen af TruTops Boost i AVN Pladetekniks nyindrettede kursuslokaler i Brøndby.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156