23948sdkhjf

Russisk fiskeri-oprustning drypper på vestjysk metalvarefabrik

Brdr. Markussens Metalvarefabrik, der har hjemme i Vildbjerg, kom godt ud af 2020/2021.

Bruttofortjenesten steg med 23 procent til 71,4 millioner kroner, og overskuddet før skat med 31 procent til 50,8 millioner kroner. Omsætningen er ifølge virksomhedens ledelsesberetning steget med 15 procent.

Den vestjyske metalvareproducent operer inden for tre forretningsområder: autoværn, industri samt jernvarer og blokudrustning til fiskefartøjer. Og selv om 2020/2021 var et godt år inden for alle tre forretningsområder, skiller specielt sidstnævnte sig ud.

- Vi har haft en pæn vækst på det russiske marked, og det er inden for fiskeridelen, hvor der er en stor vækst både fiskerimæssigt og nybygningsmæssigt, fortæller salgschef Preben Nielsen.

Godt navn lønner sig

Russerne satser i disse år kraftigt på en oprustning af deres fiskeflåde, og det smitter altså af på Brdr. Markussens Metalvarefabrik. Og det endda på trods af, at russerne forsøger at holde så meget produktion som muligt på hjemmemarkedet.

- Vi kan lige så godt sige det, som det er, at inden for fiskeri der har vi et fantastisk navn. I Rusland har de for eksempel fået nogle prøvebåde bygget i Tyrkiet, som de så selv skal bygge efterfølgende i Rusland. Hvis de bygger dem hjemme, så har man nemmere ved at få lån til bådene, og man får større kvoter, fordi det er med til at give beskæftigelse i Rusland. Men der står vores navn i tegningerne, og det kører fint, fortæller Preben Nielsen.

Opruster i Vildbjerg

På grund af den stigende efterspørgsel er der også investeret i produktionen i Vildbjerg. Det drejer sig om nye automatiserede produktionsanlæg.

- Der et kæmpestort bearbejdningsanlæg og et nyt stort skæreanlæg, og det hjælper os enormt. Det er både for at øge kapaciteten og få nyere teknologi ind. Det er klart, man smider ikke en maskine væk, der har gjort det godt i 20 år. Vi ved, at lige pludselig ryger den af, og så har vi garderinger. Så kan vi i perioder køre med to, og så er vi garderet, hvis der sker noget, forklarer Preben Nielsen.

Planen er at fastholde investeringsniveauet på samme niveau i 2021/2022.

Nyt godt år i sigte

Her er forventningen også, at der økonomisk bliver tale om endnu et godt år, selv om 2020/2021 var på et lidt ekstraordinært niveau.

- Vi satser på et nogenlunde det samme, måske med en lidt mindre indtjening, og vi er kommet rigtig godt i gang, lyder det fra Preben Nielsen.

- Sidste år var et virkelig godt år for os – helt klart. Vi har ligget meget stabilt i nogle år, og så var der et hop, og det var blandt andet en hel del til det russiske marked. Hvis det er inden for nybygninger, er det jo ikke noget, man kan sige, at det fortsætter de næste 10 år. Der kommer et boom, og så jævner det sig ud, slutter han.

Brdr. Markussens Metalvarefabrik A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Bruttoresultat 71,4 58,2
Resultat af primær drift 50,6 38,6
Resultat før skat 50,8 38,9
Årets resultat 39,7 30,4
Balancesum 172,4 153,6
Egenkapital 101,8 102,1
Antal ansatte 60 61
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2021

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078