23948sdkhjf

Nordjysk underleverandør vil vokse i udlandet

Hosta Industries klare strategi er større markedsandele i Tyskland, Norge og Sverige.
Store investeringer i maskinparken og organisationen skal sparke døren ind til nabolandene. Det er taktikken hos den nordjyske underleverandør, Hosta Industries, der har 42 år på bagen.

- Om 10 år er vi tilstede på nærmarkeder som Norge, Sverige og Tyskland. Gerne i et langt større omfang, end vi er idag. Vi skyr ikke væk fra en udfordring - heller ikke på tværs af grænserne, siger Søren Mosevang medejer og salgsdirektør.

Sidste år overtog Søren Mosevang og Christian Mosevang en sidste del af virksomheden, der blev stiftet af faderen Orla Mosevang. Cirka 35 procent af omsætningen finder underleverandøren i dag på eksportmarkederne.

Strategi rækker 15 år frem
Henover finanskrisen investerede underleverandøren over 30 mio. kr. i nye maskiner, udstyr og bygninger. I gennemsnit fornyer virksomheden sin maskinpark for 6 mio. kr. om året.

I øjeblikket er supportorganisationen i fokus. Det sker for at imødekomme den stabile vækst, der har præget virksomheden de seneste år. For der skal plantes et frø, før der kan høstes, lyder mantraet fra ejerne.

- Netop derfor har en detaljeret og langtidssigtet strategi været en nødvendighed for vores organisation - fordi vi altid tænker, hvor vi er om fem, ti eller 15 år, siger administrerende direktør Christian Mosevang.

Underleverandøren råder i øjeblikket over 13.000 kvadratmeter produktion i Hjallerup.

Dialog og automation vinder udenlandske ordrer
For at bryde gennem muren på de tre nordeuropæiske markeder er opskriften dialog, forståelse for behovet og ikke mindst automation.

- Vi opnår konkurrencedygtige priser ved at tænke ud af boksen og gå i dialog med kunden, når vi modtager en forespørgsel. Vi tænker i automationsmuligheder og taler om konstruktionsændringer i forhold til, hvad produktet skal bruges til, siger den administrerende direktør.

Christian Mosevang peger også på, at den geografiske placering i Nordjylland er gunstig for eksport.

- Vores placering og den brede bearbejdnings-pallette gør, at vi er interessante for eksportmarkederne. Vi kan lave det hele in-house og levere den fulde pakke til kunden. Og vi har selvfølgelig også nogle konkurrencedygtige priser, der er interessante, siger han.

Hosta Industries leverer til vidt forskellige udenlandske kundesegmenter. Det er alt fra stålmøbler og el-stablere til landbrugssektoren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078