23948sdkhjf

Efter solidt regnskab – Hosta ruster sig til coronaen

Efter et beskedent overskud før skat i 2018/2019 på 0,5 mio. kr. var Hosta Industries tilbage i smult vande i 2019/2020 med et overskud på 6,8 mio. kr.

Læs også: Hosta får ene-ejer

- Det er markant bedre end året før, og vi holder også næsten samme omsætning. Det er klart, at det er en stor fortjeneste til medarbejderne, som er den primære årsag til det, forklarer administrerende direktør og ejer Christian Mosevang.

- Vi har fortsat fokus på en bred sammensætning af kunderne, det er ligesom vores force, så det gjorde vi det endnu mere i i sidste regnskabsår. Så er det klart, at vi har haft ekstra øje på den materielle udnyttelse og effektivisering af huset. Det er det, der er de største parametre, og så har vi øget vores eksportandel en lille smule også, fortsætter han.

Klarede sig godt gennem corona-præet forår

Regnskabsåret er afsluttet den 30. juni og dækker dermed også forårsmånederne, hvor Danmark blev lukket ned som følge af coronakrisen. Hos Hosta Industries har man dog indtil videre klaret sig godt igennem.

- Ligesom alle andre blev vi også en lille smule usikre i midt-marts, men jeg synes, vi havde en fornuftig ordrebeholdning i marts, april og maj, men juni der kunne vi godt mærke, at det var trådt i kraft. Der begyndte det at være noget tyndt i ordrebøgerne. Men vi har haft en god start efter sommerferien, men der er udsving i ordrehorisonten, lyder det fra Christian Mosevang.

Læs også: Rekordår hos Hosta Industries

Forventer faldende omsætning

Alligevel forventer han ikke, at Hosta går fri af krisen, og konkret oplever den nordjyske underleverandør blandt andet, at ordreindgangen er blevet mindre stabil, og at kunderne tøver med at binde sig til langsigtede aftaler.

Derfor forventer Christian Mosevang også en nedgang i omsætningen på 20 procent i 2020/2021 men dog et resultat på den rigtige side af nul.

- Det er et konservativt budget vi har lagt, konstaterer Christian Mosevang.

Han glæder sig dog over, at det nye regnskabsår er startet godt, og at coronakrisen dermed er skubbet et stykke ud i fremtiden for Hostas vedkommende.

Læs også: Leder med lys og lygte: Hosta mangler kvalificerede folk

- Vi har fået en fornuftig start efter sommerferien. August og september ligger vi noget over budget. Vi har lagt budgettet efter, hvad forventningerne var, men lige som alle andre er det svært at lægge et budget her i disse tider, siger Christian Mosevang.

Slankere organisation

Allerede i foråret valgte han at slanke organisationen for at imødegå den usikre fremtid og dermed reducere omkostningerne.

- Vi har taget lidt af kompleksiteten ud af vores organisation, skabt en fladere ledelsesstruktur, en fladere organisation og lidt mere respit på håndteringen af kunderne, forklarer Christian Mosevang.

I alt seks funktionærer er i den forbindelse blevet afskediget.

- Vi har rustet organisationen til at fortsætte den positive drift. Så vi er ikke usikre på fremtiden, konstaterer Christian Mosevang.

Hosta Industries
mio. kr. 2029/20 2018/19
Bruttofortjeneste 53,5 48,5
Resultat før af- og nedskrivninger 16,7 9,5
Resultat før skat 6,8 0,5
Årets resultat 5,3 0,6
Balancesum 72,9 48,5
Egenkapital 40,7 35,4
Antal ansatte 87 89
Regnskabsåret blev afsluttet den 30. juni 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109