23948sdkhjf

Produktnyhed: Ny aluminiums højhastighedsfræser fra Quadra

En spændende maskine inden for aluminiums højhastighedsfræsning er Emmegi Quadra. Maskinen kan indtage 7,5 meter lange emner og bearbejde dem med 4 spindler i 360 grader på én gang – man føder maskinen i den ene ende, og ud kommer det færdige emne.
Quadra er et CNC fræse- og afkortningscenter, med 6 styrede akser, til bearbejdning af emner i aluminium, PVC og lette legeringer i almindelighed. Den fuldautomatiske Quadra-model har en speciel føder, der består af en bjælke, hvor aggregatet med griber til indføring af emner kører. Gribetangen er pneumatisk - justérbar i højde, til siden og i vinkel. Der kan, takket være styringen, håndteres forskelligartede profiltværsnit lige efter hinanden. Føderen består af et vandret ilæggerbord med plads til max. 20 emner, som derfra indfødes til bearbejdningsdelen. Desuden er det muligt at udstyre maskinen med en ekstra ilægger med mulighed for at læsse op til max. 38 emner. Et sådant system med selvforsyning betyder, at maskinen kun kræver minimalt opsyn.

Total bearbejdningsfrihed
Bearbejdningsenheden er konstrueret som en drejekrans, hvorpå er monteret 4 elektrisk drevne, vandkølede spindler med ISO25 optag. De 4 spindler roterer 360 grader rundt om emnet, som bliver fastholdt både før og efter bearbejdningsenheden. Savenheden består af et CNC-styret vinkelindstillelig klinge på ø600 mm. Klingen kan indstilles elektronisk i 22,5-157,5 trinløst. Klingen er pneumatisk med fremføring nedefra. Udføringsenheden henter til sidst det færdige emne ved savaggregatet og transporterer det til udføringsrullebanen.

Kortere produktionstid med grafisk software
Med en nemt grafisk brugerflade, baseret på MS Windows kan ingeniørens avancerede tegninger hurtigt sættes i produktion. Det grafiske interface tillader nemlig hurtig definering af alle de forskellige bearbejdningsgange, som skal udføres på emnet. På denne måde kan brugeren gå fra design til udførelsesfasen inden for få minutter. Den brugervenlige styring forenkler maskinoperatørens opgaver. Således kræves der ikke højt faglært personale, og samtidig formindskes produktionstid og produktionsomkostninger.

Integration med andre konstruktionsprogrammer
Styringsprogrammet, der er produceret af Emmegisoft, tilbydes som en tilbehørspakke. Quadra software kan naturligvis integreres fuldt med diverse konstruktionsprogrammer, alt efter produktionsbehov. Produktionstilpasset software kan være et uvurderligt værktøj.

Arbejdsmiljø og sikkerhed
Bearbejdnings- og savaggregatet er fuldt indkapslet for at reducere lydniveauet og beskytte operatørerne. Man har ligeledes udviklet et højt sikkerhedsniveau for operatøren. For eksempel er forsiden og begge kortsider lukkede med et hegn med åbninger for emneindføring og gennemgang. Indgangene er sikrede med mikroafbrydere, så der automatisk slukkes for maskinen, hvis man åbner for hegnet.

Kilde: LindLarsen - http://smefgroup.inforce.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079