23948sdkhjf

Plastindustrien og undervisningsministeren diskuterede mangel på faglært arbejdskraft

Børne-, undervisnings- og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby lagde den 18. december vejen forbi Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.
Her var ministeren blandt andet forbi skolens plastafdeling, hvor erhvervsuddannelsen til plastmager foregår. Hun havde også tid til et møde med repræsentanter for Plastindustrien.

En del af dagsordenen for besøget var en dialog omkring plastbranchens store udfordringer med mangel på faglært arbejdskraft, og hvordan industrien kan understøtte regeringens målsætninger om, at langt flere unge skal tage en erhvervsuddannelse.

I forbindelse med besøget roste Ellen Trane Nørby Plastindustrien for at have arbejdet målrettet med at øge optaget til plastmageruddannelsen gennem Bliv plastmager-kampagnen:

- Vi kommer til at mangle tusindvis af faglærte i fremtiden, og der er allerede i dag brancher, der oplever en stor mangel på faglærte. En af dem er plastindustrien, der sammen med Den Jydske Haandværkerskole har taget sagen i egen hånd med en kampagne, der skal tiltrække de unge. Hvis vi skal have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, så skal de forskellige brancher netop gå foran med at oplyse de unge om uddannelserne og jobmulighederne, sagde Ellen Trane Nørby i forbindelse med besøget.

Tilfreds med god dialog
Også fra Plastindustrien side var der ros til ministeren. Brancheforeningens administrerende direktør Thomas Drustrup siger:

- Vi er helt på bølgelængde med Ellen Trane Nørby på de fleste områder, og det er altid et godt udgangs-punkt for en god dialog. Vi ser meget ens på behovet for at få uddannet langt flere med de erhvervsuddan-nelser, som der er brug for i brancher som vores. Vi er også enige om, at et af midlerne er, at vi som industri løfter vores del af opgaven ved at oprette praktikpladser og gøre opmærksom på, hvad vi kan tilbyde de unge.

Plastindustrien og ministeren drøftede derudover, hvad der kan gøres fra politisk side. Her er adgangskrav på gymnasiet et muligt bud:

- Vi støtter ministerens intentioner om at indføre adgangskrav til gymnasiet. Det gør vi, fordi det både vil tydeliggøre, at gymnasiale uddannelser er en boglig og teoretisk vej, der gerne skal lede til en videregående uddannelse – og fordi det samtidig vil give en naturlig ekstra søgning til erhvervsuddannelserne, siger Thomas Drustrup.

Besparelser giver ikke flere dygtige faglærte
Plastindustrien brugte dog også mødet til at gøre Ellen Trane Nørby opmærksom på nogle af de områder, hvor regeringens politik kan give branchen udfordringer. Det gælder blandt andet de varslede besparelser på 2 procent på erhvervsuddannelsesområdet i 2017:

- Vi tror helt overordnet ikke på, at det er muligt at spare sig til flere, dygtige faglærte. Der er ingen tvivl om, at det vil gå udover kvaliteten af den undervisning, vi kan tilbyde eleverne på eksempelvis plastmageruddannelsen, hvis besparelserne bliver gennemført som planlagt. Vi er helt afhængige af dygtige faglærte for at kunne skabe vækst og jobs, og derfor kan det, der ligner en besparelse på den korte bane, meget nemt vise sig at blive dyrt for samfundet på lidt længere sigt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252