23948sdkhjf

Årsrevy 2015: Se højdepunkterne fra metal- og maskinindustrien (Q2)

2. KVARTAL: Redaktionen har samlet årets store begivenheder i metal- og maskinindustrien. Læs fortsættelsen her.
Jern & Maskinindustrien ser tilbage på 2015, som bød på masser af op- og nedture for de mange virksomheder i branchen.

Vi fortsætter med årets andet kvartal og bringer det tredje kvartal i morgen.

Hele oversigten kan – sammen med eksklusive brancheanalyser, reportager, interviews, toplister og meget mere – findes i magasinet ”Industriens Top”, som blev udgivet sammen med Jern & Maskinindustrien i starten af december.

Læs ”Industriens Top” her.

10. april:
Siemens Wind Powers fyrer 45 fastansatte på vingefabrikken i Engesvang. Ordrenedgang angives som årsag.

13. april:
Henrik Holvad afløses på posten som adm. direktør for Rival af Carsten Tønnes.

14. april:
Randers-virksomheden, FL Laser, overtager Maskinfabrikken Stemi. FL Laser er en del af FL. Automatic i Haslund ved Randers.

15. april:
Højbjerg Maskinfabrik skrinlægger et ellers planlagt salg. Salgsstrategien afløses af en vækststrategi oven på et succesfuldt 2014-regnskab.

21. april:
Palle Martin afløser Søren Fischer som administrerende direktør hos Randers Tandhjulsfabrik.

28. april:
Bila oplyser, at den planlagte overtagelse af Junget alligevel ikke realiseres. Det nære samarbejde mellem virksomhederne fortsætter dog.

4. maj:
Jesper Lind Simonsen køer halvdelen af Rala Stål og bliver dermed kompagnon med Steen Langberg i den nordjyske underleverandør.

5. maj:
Underleverandøren Kimas opkøber dele af sydjyske Jagi, som i april blev erklæret konkurs ved Skifteretten i Kolding.

13. maj:
Amerikanske Teradyne overtager Universal Robots i en handel, der i første omgang har en værdi af 1,9 mia. kr. – med mulighed for at vokse op mod 430 mio. kr. yderligere, hvis visse resultatmål nås inden udgangen af 2018.

18. maj:
Pilegaard-Henriksen fra Odense køber resterne af konkursramte BJ Stål & VVS.

19. maj:
Den danske offshore-koncern, Semco, overtager aktiviteterne på Hanøytangen fra norske Bergen Group. Handlen blev i første omgang offentliggjort i marts, hvorefter den faldt til jorden for siden at blive genoptaget og gennemført.

21. maj:
Bila overtager KN Machines, som i januar gik konkurs.

28. maj:
Det var rod i et kinesisk datterselskab, der ruinerede Maskinfabrikken Rool Denmark i en grad, så virksomheden gik konkurs. Det oplyser kurator. Aktiviteterne fortsætter under navnet Rool Steel A/S.

29. maj:
Carsoe indvier officielt det nye hovedkvarter i Aalborg, som dermed erstatter virksomhedens syv hidtidige adresser i Pandrup.

1. juni:
Brian Danebod indtræder som ny medejer og administrerende direktør hos K.S.M. Kragelund som led i det igangværende generationsskifte, hvor Birger Hansen efter planen udtræder fra virksomheden ved årsskiftet.

1. juni:
Victor A/S overtager samtlige aktiviteter hos Esbjerg-virksomheden, Dansk Svejse Teknik.

1. juni:
Port- og dørvirksomheden Jyde Port undergå konkursbehandling ved Skifteretten i Horsens.

1. juni:
Uenighed om virksomhedens fremadrettede udvikling gør, at bestyrelsesformand Lars Egeskov Jespersen fritstiller Jørgen Due Jensen som adm. direktør hos østjyske Linddana.

3. juni:
Den sønderjyske automationsvirksomhed, Høier & Vendelbo, erklærs konkurs ved Skifteretten i Sønderborg.

10. juni:
Bokal-Sekura fra Randers ansætter op mod 40 mennesker i løbet af årets første halvår. Årsagen er, at en gammel storkunde er vendt tilbage, hvilket har øget omsætningen med 85 procent.

11. juni:
Jensen Denmark udvider produktionen ved at købe Marels tidligere fabrik i Rønne. Den bornholmske producent af vaskeanlæg overtager lokalerne med virkning fra 1. januar 2016.

15. juni:
Vestas genåbner produktionen i Nakskov, som ellers blev nedlagt i 2010. Vindmølleproducenten skaber dermed omkring 50 lokale arbejdspladser.

15. juni:
Dørgrebsproducenten Randi fra Randers flytter logistik og lager hjem til Danmark efter fire år i Tjekkiet. Hverken leveringstid eller service var tilfredsstillende, lyder det fra virksomheden.

22. juni:
Carsten Lauridsen fra Ringkøbing Maskinværksted modtager Arbejdsgivernes Erhvervspris.

23. juni:
Randers Maskinfabrik udvider fra to til tre produktionsenheder ved at tage en ny bygning til det spåntagende maskinværksted i brug. Dermed har virksomheden nu produktion på Nyholmsvej 7, 9 og 11.

24. juni:
Bagmandspolitiet dropper sagen mod den fyrede økonomidirektør i Vestas, Henrik Nørremark, vindmølleproducenten beskylder for mandatsvig for 140 mio. kr. En erstatningssag i både Aarhus og Indien fortsætter dog.

30. juni:
Kongskilde lukker fabrikken i Sønderborg og flytter produktionen til Polen. 120 ansatte mister deres job.

30. juni:
Sømproducenten ITW, der ejer NKT Fasteners, samler produktionen i Middelfart, efter virksomheden i løbet af de sidste tre år har lukket tre fabrikker i udlandet. Æren tilfalder automatisering, lyder det fra sømproducenten, som beskæftiger omkring 100 ansatte.

1. KVARTAL

Jeg vil gerne læse mere
Jern & Maskinindustrien bringer højdepunkter fra alle fire kvartaler i dagene op til juleaften. Ønsker du et samlet overblik, så gå til magasinet ”Industriens Top”, der udkom sammen med Jern & Maskinindustrien i starten af december.

Min virksomhed er ikke med i oversigten
Redaktionen har udvalgt historierne efter, hvad der er blevet læst mest flittigt i løbet af året. Der er altså ikke tale om redaktionens subjektive skøn, historierne er derimod udvalgt af læserne selv. Det er altid muligt at tippe redaktionen om historier fra virksomheder i branchen via e-mail.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109