23948sdkhjf

Årsrevy 2015: Se højdepunkterne fra metal- og maskinindustrien (Q4)

4. KVARTAL: Redaktionen har samlet årets store begivenheder i metal- og maskinindustrien. Læs sidste del her.
Jern & Maskinindustrien ser tilbage på 2015, som bød på masser af op- og nedture for de mange virksomheder i branchen.

Vi bringer hermed fjerde og sidste kvartal af året her.

Hele oversigten kan – sammen med eksklusive brancheanalyser, reportager, interviews, toplister og meget mere – findes i magasinet ”Industriens Top”, som blev udgivet sammen med Jern & Maskinindustrien i starten af december.

Læs ”Industriens Top” her.

1. oktober:
Migatronic udnævner økonomidirektør Niels Jørn Jakobsen som midlertidig administrerende direktør. Imens fortsætter jagten på en afløser for Anders H. Jørgensen, som fratrådte sin stilling med udgangen af september.

5. oktober:
Dalsted Technologies tages under konkursbehandling af Skifteretten i Odense. Bag konkursbegæringen står en kreditor, som har 80 procent af passivmassen.

7. oktober:
SPX meddeler, at koncernens afdeling i Kolding lukkes ned inden udgangen af 2016. 92 ansatte står til at miste jobbet.

8. oktober:
Legos maskinafdeling på Kornmarken i Billund runder syv år – eller 2.555 dage – siden, at man senest har haft fravær som følge af uheld i produktionen.

12. oktober:
Teddy Norsgaard Jørgensen overtager posten som administrerende direktør hos BSB Industry, mens den hidtidige direktør, Simon Finnemann, rykker videre til posten som business developer i koncernen.

14. oktober:
Scandinavian Brake Systems bekræfter i en fondsbørsmeddelelse, at bremsekoncernen flytter sin pakkeproduktion af bremseskiver fra Holstebro, hvor man beskæftiger 50 ansatte, til Polen. Overflytningen starter næste år og forventes færdiggjort inden udgangen af 2016.

21. oktober:
KSM Group overtager aktiviteterne i Esscano Power, der gik konkurs i august. Fire af de 12 ansatte i Esscano Power følger med over i KSM Group.

28. oktober:
Sondex åbner datterselskabet Sondex Unit A/S i Odense. Det nye datterselskab skal stå for koncernens satsning inden for units til blandt andet fjernvarmebranchen.

30. oktober:
Overbeck Stål udvider produktionen fra 2.000 til 2.700 kvadratmeter ved at købe naboejendommen på Fristrupvej 15B i Aabybro. Ombygningen starter efter planen 1. december.

3. november:
Togproducenten Bombardier Transportation Denmark A/S sætter sin grund i det centrale Randers til salg. Det sker, fordi togproducenten har valgt at afvikle samtlige aktiviteter i Randers.

6. november:
Bjerringbro Maskinværksted erklæres konkurs ved Skifteretten i Kolding. Årsagen er en længere periode med nedadgående ordreindgang som følge af nedturen i offshoreindustrien.

9. november:
Hydraulik-virksomheden Hydra-Grene i Skjern køber den svenske konkurrent, Specma Group, for en pris på ca. 650 mio. kr.

11. november:
Bjerringbro Maskinværksted går, ifølge Viborg Stifts Folkeblad, går konkurs. 15 ansatte mister jobbet.

12. november:
Siemens Wind Power fremlægger et nyt regnskab, hvor sidste år underskud på 60 mio. euro (-447,6 mio. kr.) er vendt til et overskud på 72 mio. euro (537,2 mio. kr.). Samtidig er ordreindgangen – takket være en enkelt gigantordre til en tysk havmøllepark – steget med 50 procent.

24. november:
Kenneth Iversen – der er kendt fra sin tid hos værktøjskoncernen Unimerco – trækker sig fra ejerkredsen i Odense-firmaet Mom’s. Det skriver Børsen. Firmaet, der i øvrigt skifter navn til Frymac, laver udstyr til fedtfattig produktion af pommes frites, men har efter 23. regnskabsår endnu et overskud til gode.

24. november:
LM Stålindustri overtager aktiverne i konkursboet efter Værum Maskinværksted, der gik konkurs tidligere på måneden, og danner Værum Stålindustri A/S.

26. november:
IAI Holding A/S, der er moderselskab til Ib Andresen Industri A/S, slutter regnskabsåret 2014/2015 med et samlet underskud før skat på 98 mio. kr. mod et overskud på 28 mio. kr. året før. Det er især konkursen i Andresen Towers A/S, der trækker ned i regnskabet.

1. december
En mølle i en havvindmøllepark ud for Samsø smider vingerne. En dårlig svejsning viser sig af være grunden.

7. december
Simon Finnemann Viuff træder ud af den daglige drift hos BSB Industry. Årsagen er uenighed med de to andre ejere om, hvilken retning virksomheden skal bevæge sig i.

7. december
Vestas køber den amerikanske serviceudbyder UpWind Solutions.

10. december
Boeing indgår samarbejder med ni forskellige danske virksomheder. Samarbejderne effektueres dog kun, hvis Danmark vælger Super Hornet som kommende kampfly.

11. december
Semco Maritime vinder en ordre på udbygning af beboelsesriggen Maersk Guardian.

16. december
Endnu en borerig kommer til Hirtshals. Safe Ocean Service skal opgradere en bemandingsrig fra Teras Offshore fra Singapore.

18. december
Siemens Wind Power lukker sin afdeling på det tidligere Lindøværft. Aktiviteterne vil i stedet blive flyttet til Cuxhaven, når koncernens fabrik der er klar til produktion.

1. KVARTAL | 2. KVARTAL | 3. KVARTAL

Jeg vil gerne læse mere
Jern & Maskinindustrien bringer højdepunkter fra alle fire kvartaler i dagene op til juleaften. Ønsker du et samlet overblik, så gå til magasinet ”Industriens Top”, der udkom sammen med Jern & Maskinindustrien i starten af december.

Min virksomhed er ikke med i oversigten
Redaktionen har udvalgt historierne efter, hvad der er blevet læst mest flittigt i løbet af året. Der er altså ikke tale om redaktionens subjektive skøn, historierne er derimod udvalgt af læserne selv. Det er altid muligt at tippe redaktionen om historier fra virksomheder i branchen via e-mail.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095