23948sdkhjf

Produktnyhed: Ny væskekølet frekvensomformer fra Rockwell Automation

En lang række fordele placerer den nye Allen-Bradley PowerFlex 700L frekvensomformer i en klasse for sig – produktet kombinerer en høj ydelse med et pladsbesparende design og er blandt branchens mest støjsvage.
Med den nye væskekølede Allen-Bradley PowerFlex 700L har Rockwell Automation udviklet en frekvensomformer, der kombinerer en høj ydelse med et pladsbesparende design. I modsætning til andre væskekølede frekvensomformere, som kræver en kølevandsforbindelse til hver enkelt IGBT-effekttransistor (Insulated Gate Bipolar Transistor), er PowerFlex 700L nemlig udstyret med en enkelt køleindgang og –udgang til IGBT’erne. Dette patenterede væskekølede system øger effekttætheden betydeligt, hvilket giver en frekvensomformer, der er op til 65 % mindre sammenlignet med andre luftkølede frekvensomformere med en lignende effekt. Det enkle kølesystem gør det desuden nemmere for brugerne at integrere forsyningen af kølemiddel med eksisterende systemer som fx genbrugt vand fra produktionsanlægget eller om nødvendigt at indarbejde et vand til luft-varmevekslerkredsløb for at sprede varmen fra frekvensomformeren til luften.

PowerFlex 700L fås med effektområder fra 150-860 kW og er udstyret med IGBT’er i stedet for dioder i AC til DC-konverteren. Dette giver frekvensomformeren en aktiv ensretter, der gør det muligt sikkert at returnere energi – hvilket forekommer inden for højeffektapplikationer såsom presser og centrifuger – til produktionsanlæggets forsyningssystem, så energieffektiviteten øges. Regenerativ energi moduleres aktivt for at undgå harmoniske forstyrrelser, hvilket betyder, at frekvensomformeren er en af branchens mest støjsvage. PowerFlex 700L’s teknologi med den aktive ensretter reducerer harmoniske bidrag til niveauer under IEEE 519- og CE-kravene uden installation af yderligere hardware.

- Med den aktive ensretter giver PowerFlex 700L mulighed for at øge og regulere frekvensomformerens DC-busspænding, hvilket minimerer effekterne af indgangsspændingsforstyrrelser og strømudfald – og hjælper med til at beskytte følsomme processer. Denne teknologi giver også forsyningsspændingen et ekstra boost, hvilket betyder, at frekvensomformeren kan styre en enkelt motor på forsyningsspændinger på både 480 og 380 V. Det gør produktet særlig fordelagtigt for maskinbyggere, der udvikler maskiner til det internationale marked, siger Peter Nørgaard Jensen, Business Leader Power Control, Rockwell Automation A/S.

PowerFlex 700L giver desuden en enestående applikationsalsidighed og fleksibilitet. Potentielle applikationer omfatter således HVAC, kølere, pumpeapplikationer som fx vand/spildevand, maskiner i olieindustrien, marine propulsion, formning og prægning, minedrift, centrifuger og meget mere. Den højtydende og energieffektive væskekølede teknologi betyder desuden, at frekvensomformeren kan installeres under forhold, hvor luftafkølede frekvensomformere normalt øger klimastyringsomkostningerne, eller hvor de ganske enkelt ikke kan anvendes, fx i støvede miljøer.

Kilde: Rockwell Automation

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079