23948sdkhjf

Automatisering får spåntagende virksomhed til at vokse

Hos CNC Products i Odder har direktøren fået øjnene op for automatisering, og hvordan den spåntagende virksomhed skal vokse
Robotteknologien har haft svært ved at komme inden for hos CNC Products i Fillerup lidt uden for Odder.

For hvad skulle Henrik Møller Nissen dog med et automatiseret hjælpeudstyr. Men han er blevet klogere, og for et halvt år siden blev virksomhedens første robot koblet på en splinterny Okuma LT2000 EX 2T2MY. Det er en avanceret og effektiv cnc-styret drejebænk med to spindler og to revolverhoveder.

Drejebænken og den 20 kg flytbare robotcelle fra Yaskawa Motoman, som også er installeret af Flextek, er på kort tid blevet underleverandørens produktionsmæssige superpar.

- Vi har set lyset nu. Automatiserede løsninger er vejen frem, erkender Henrik Møller Nissen.

- Vi er gået efter det bedste af det bedste inden for maskiner og robotteknologi, og det kører bare. Vi er derfor meget glade for samarbejdet med Flextek, tilføjer den tilfredse direktør.

Han giver et eksempel på bearbejdning af svejseflanger i rustfri stål. Tidligere tog det 10 minutter at bearbejde et emne, nu tager det 6½ minut. Og med en serie på måske 500 styk så render tidsbesparelsen pr. emne hurtigt op.

Ubemandet produktion
Henrik Møller Nissen gør opmærksom på en pointe ved produktionsmåden.

- Nu kan vi køre ubemandet produktion i fire, fem eller seks timer, og det er især de ubemandede timer, der betyder noget for os økonomisk. Vi har fået styrket vores konkurrencedygtighed. En del af de opgaver, vi får fra vores kunder, er tidligere blevet produceret i Kina.

Robotcellen lader og aflader drejebænken med emner i en fast rytme, indtil der ikke er flere skærende værktøjer i værktøjsmagasinet. Og er der travlt, så kan produktionen udvides med timer sent om aftenen og i weekenden – hjulpet på vej af en operatør eller Henrik Møller Nissen selv, der kommer forbi og manuelt skifter de skærende værktøjer.

Maskinen er i øvrigt udstyret med Tool Load, et system til overvågning af værktøjernes skærekraft. rewi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079