23948sdkhjf

Bagger-Nielsen fylder 40 år

Egentlig ligner Bagger-Nielsen slet ikke sig selv her ved 40 års jubilæet - hvis man altså kigger tilbage på den ydmyge start tilbage i 1975, hvor Jan og Hanne Bagger-Nielsen startede virksomheden i kælderen i Viby Sj.
Det hele startede med en god ide og et ukueligt gå-på-mod.

Filosofien var lidt den samme dengang som i dag: hos Bagger-Nielsen repræsenterer man producenter, som er pionerer inden for deres respektive produktområde, og den danske virksomheden tilfører herefter produkterne merværdi i kraft af et indgående produktkendskab og forståelse og indsigt for kundens opgave.

- I forhold til grossister, som har et meget bredt sortiment, har vi hos Bagger-Nielsen et smalt og dybt sortiment inden for nicheprodukter og -brancher – vi har tilegnet os viden helt ned i detaljen om de produkter, vi tilbyder. Det var den grundlæggende ide i sin tid, og det er det også i dag. I dag kræver det bare endnu mere, at man holder kunden tæt til sig, og at man adskiller sig fra andre i markedet. Alle kan jo søge den information, de vil på nettet, og globaliseringen har gjort, at det er lige så nemt, at handle i et naboland som hos en dansk leverandør, og der er det vores opgave at holde kunden fast gennem tætte partnerskaber, forklarer Rikke Bagger-Nielsen Houmann.

Er vokset med leverandørerne
Der er sket meget i årene, der er gået - kælderen er skiftet ud med større lokaler og lager i Ølstykke. Produktporteføjlen er vokset – dog med det for øje, at man holder sig inden for grundideen, medarbejderstaben er udvidet og beskæftiger i dag både folk ude hos kunderne, men også interne tekniske produktspecialister fra kontoret i Ølstykke.

- Dengang var det kun min mor og far, og sådan var det i mange år - i dag har vi otte dybt engagerende medarbejdere, og vi påtænker at udvide yderligere, men det er også vigtigt for os at bibeholde den tætte og nære dialog også internt - og ikke mindst det gode og tætte samarbejde, som vi har i dag – det kan være svært at fastholde ved for hurtigt ”vokseværk”, siger Rikke Bagger-Nielsen Houmann

- Hen ad vejen har vi opkøbt andre virksomheder, men nerven er den samme, og det ”gamle” Bagger-Nielsen har bestået. I 2005 startede vi vores egen produktion op, hvor vi bearbejdede teknisk plast, men den solgte vi fra i 2013, for erfaringen viste, at det var en del anderledes at drive en produktionsvirksomhed sammenlignet med en handels- og servicevirksomhed, og vi fornemmede, at vi gled væk fra vores kernekompetence. Rent omsætningsmæssigt er vi også vokset siden da, og det beviser jo bare, at det er bedst at være en fokuseret virksomhed, fortæller Rikke Bagger-Nielsen Houmann.

Den sjællandske virksomhed har med tiden specialiseret sig i at levere tekniske løsninger indenfor kabelbeskyttelsessystemer til især fødevareindustrien, tog/bane, automation, sol/vind og offshore-industrien. En del produkter er kommet til, og andre er faldet fra, men de primære samarbejdspartnere er fortsat tyske KabelSchlepp og schweiziske PMA.

- Man kan sige, at vi er vokset med vores gode leverandører. KabelSchlepp har vi repræsenteret i 36 år og PMA i snart 30 år. At de stadig holder fast i os må jo betyde, at vi gør noget godt for dem her i landet, siger Rikke Bagger-Nielsen Houmann.

Udviklingen stopper ikke her
Et glidende generationsskifte imellem Hanne Bagger-Nielsen og datteren Rikke Bagger-Nielsen Houmann er snart fuldført.

- Bagger-Nielsen har fortsat fokus på kerneforretningen og ydelserne, vi kan tilbyde, og har tillige udvidet den tekniske afdeling med flere dygtige medarbejdere, som alle har faglig høj og relevant teknisk baggrund. I fremtiden vil vi udvide forretningen med blandt andet produktkit og andre customized produkter, som allerede igennem de seneste par år har været del af den eksisterende forretning, slutter Rikke Bagger-Nielsen Houmann.

Jubilæet vil blandt andet blive fejret på dette års HI-messe, hvor man på Bagger-Nielsens stand vil finde en masse nyheder, som i år har fået tildelt ”HI Marks”. Der vil desuden være besøg fra de udenlandske producenter, blive afholdt konkurrencer, og onsdag bydes der på kransekage. Man kan møde Bagger-Nielsen i Hal L på stand L9266.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094