23948sdkhjf

Positiv automationsbølge drypper på teknikleverandør

Robotter og automation har været i vækst under corona, og det smitter af på leverandør af kabelbeskyttelse til netop denne industri, Bagger-Nielsen ApS

Ølstykke-virksomheden, som blandt andet leverer energikæder og beskyttelsesslanger til automationsbranchen, oplyser, at man aktuelt har oplevet en kraftig stigning i salget.

- For mange virksomheder blev corona’en nok den øjenåbner, der skulle til for at sætte gang i automatiseringen, vurderer virksomhedens direktør Rikke Bagger-Nielsen.

Hun kan i hvert fald tydeligt mærke interessen for netop robotter og automatisering.

- Vi ser en vækst i automatiseringen hos flere virksomheder, lige fra fødevarebranchen til byggebranchen. Et forsigtigt bud er, at vores omsætning, alene indenfor automation, er steget med 25 procent, vurderer Rikke Bagger-Nielsen.

Dansk robotekspertise hitter

Rikke Bagger-Nielsen peger på, at en af de virksomheder, der oplever en øget efterspørgsel lige nu, er robotvirksomheden Cobod International, som producerer 3D-printere til byggeriet. De store 3D-betonprintere er opstillet i store dele af verden, og Cobod samarbejder med Bagger-Nielsen.

Ved at lade robotten printe husene kan man også nøjes med en minimal bemanding og er dermed knap så sårbar, hvis en medarbejder bliver ramt af sygdom.

Også hos fynske Robot Nordic samarbejder man med Bagger-Nielsen, og fynboerne oplever man interesse for at automatisere netop de manuelle processer.

- Vi leverer anlæg og robotter, der blandt andet hjælper med pakning, palletering og flytning af produkter. Det kan for eksempel være i plastindustrien, hvor man gerne vil have maskinerne til at stå for pakning af kasser i stedet for manuelle ressourcer, fortæller Brian Jensen, produktions- og produktchef hos Robot Nordic i en pressemeddelelse.

Forventer at væksten fortsætter

Tilbage i Ølstykke forventer Rikke Bagger-Nielsen, at den massive interesse for automation fortsætter:

- Det er gået op for de fleste virksomheder, hvor sårbare de er, når en krise rammer, og selv mindre virksomheder kigger i dag ind i, om robotterne kan overtage nogle af de mange manuelle processer, så man ikke bliver påvirket ved for eksempel et coronaudbrud i en virksomhed, siger hun.

Hos Bagger-Nielsen fortsætter man derfor sit fokus på robot og automation med blandt andet øget information på sin hjemmeside, så kunderne nemt kan holde sig opdateret ligesom man i høj grad leverer CAD-filer til kunderne eller hjælper med beregninger af energikæder.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11