23948sdkhjf

Hellere iværksætter end direktør

Anders Kjær Jørgensen, ejer af Jual A/S i Juelsminde, giver sig selv en ny rolle.
Samtidig med at Anders Kjær Jørgensen fylder 40 år, stopper han som administrerende direktør i sin egen virksomhed. Ikke for at gå på pension, holde fri eller sætte tempoet ned, men for at kaste sig over noget, han er meget bedre til: Udvikling og iværksætteri.

Men han gør det ikke kun for sin egen skyld, men også for firmaets. Jual er en ekspanderende virksomhed med base i Juelsminde, stiftet af Anders Kjær Jørgensens forældre i 1968 som Juelsminde Aluminium Industri A/S. Da sønnen kom med i 2000, var der cirka 35 medarbejdere. I dag er der flere forretningsområder, fabrik i Kina og cirka 130 medarbejdere, en trecifret millionomsætning og et pænt overskud.

- Vi er kommet godt over krisen og kan stille og roligt konsolidere os med mig som ejerleder og administrerende direktør. På den måde kan vi sagtens blive ved de næste 10 år. Men hvorfor skal vi dog det, når en anden er bedre til direktørjobbet end jeg, og når jeg er bedre til at udvikle, konstruere og sætte i værk, spørger Anders Kjær Jørgensen.

Tosset? Næh, det var løsningen
Selv om det gik godt i virksomheden, begyndte Anders Kjær Jørgensen sidste forår at føle sig stresset. Hvorfor kunne han ikke rigtig finde ud af. Indtil han på et erfa-kursus for ejerledere hørte en kollega fortælle, hvordan han var stoppet som direktør i sin egen virksomhed for at hellige sig udvikling af forretningen.

- Først tænkte jeg, at han var tosset. Men på vej hjem slog det mig, at manden havde vist mig vejen. Selv om man ejer en virksomhed, er det jo ikke givet, at man er virksomhedens bedste chef. Jeg funderede over, hvad jeg mon er bedst til. Iværksætteri, produktudvikling, coaching - alt det, man som administrerende direktør har alt for lidt tid til.

Derfor besluttede Anders Kjær Jørgensen, at Jual skulle have ny, administrerende direktør, mens ejeren fremover skal hjælpe med udvikling på alle forretningsområder. Den 39-årige uddannede blikkenslager glæder til at trække i arbejdstøjet og tilbringe timer i udviklingsafdelingen for at konstruere nye modeller i tagtilbehør med videre.

- Men samtidig vil jeg være firmaets kulturminister og udenrigsminister. Jeg har jo Jual A/S helt inde under huden og er god at have med, når vi skal afsøge nye markeder. Vores nye direktør er derimod langt bedre end jeg til at styre organisationen mod nye mål. Han kan det der med struktur. Sammen kan vi skabe arbejdspladser her i Juelsminde, og samtidig får jeg nu også meget mere tid til at samarbejde med min kompagnon Martin Thomsen om at udvikle vores aktiviteter i Kina, hvor vi har haft fabrik i 11 år og nu vil i gang med at sælge til det gigantiske kinesiske marked.

At gøre det, man er bedst til
Ud fra filosofien ”gør det, du er bedst til” har Anders Kjær Jørgensen en opfordring til andre ejerledere.

- Tænk igennem, om rollefordelingen er rigtig. Det er ikke en naturlov, at ejeren skal være direktør - og da slet ikke, hvis der er noget andet, han er bedre til. Ejeren er i den privilegerede situation, at han kan vælge, hvilket job han vil have. Det er den ret, jeg har benyttet mig af, og jeg glæder mig. Også på firmaets vegne, siger Anders Kjær Jørgensen.

Han ejer 75 procent af firmaet, mens Martin Thomsen, administrerende direktør for afdelingen i Kina, ejer 25 procent. Ny administrerende direktør i Jual i Juelsminde bliver Ib Floutrup, der har været i firmaet i syv år som produktionsdirektør.

- Hvis jeg ikke var sikker på at have den rigtige mand til jobbet, havde jeg nok ikke taget beslutningen. Men som det er, glæder jeg mig helt vildt til at overlade styret til Ib og fremover lave det, jeg er bedst til, smiler Anders Kjær Jørgensen, der ikke har fundet ud af, hvad der skal stå på visitkortet, når han ikke længere er direktør.

- Titlen er mig underordnet. Men det er nok ikke alle, der kan forstå min beslutning, mener han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064