23948sdkhjf

Stort dansk potentiale på kinesisk marked

Det kinesiske marked har potentiale for danske virksomheder. Sådan lyder meldingen for to af dem, der sælger varer til Kina.
Den danske metal- og maskineksport til Kina steg med 23 procent sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik analyseret af Estatistik.dk.

En af de virksomheder, der har kunnet mærket fremgangen er Skiold med hovedsæde i Sæby i Nordjylland. Eksporten til Kina blev næsten fordoblet fra 2013 til 2014. Cirka 15 procent af virksomhedens eksport går til det kinesiske marked, forklarer Erik Ovesen, der er salgsdirektør i Skiold.

- Så 2014 var et rigtig godt år. Samtidig ser det allerede ud til, at vi vil opleve en stigning i eksporten til Kina i år, siger Erik Ovesen.

En anden dansk virksomhed, der kan melde om vækst på det kinesiske marked, er GEA Process Engineering, der laver procesanlæg til fødevare- og farmaceutindustrien.

- Igennem de sidste fem-ti år har vi oplevet en god vækst i Kina, siger Tom Wrensted.

Han er CFO og vicepresident i Gea Proces Engineering med hovedsæde i Søborg og forklarer, at det er hele det tyske industrikonglomerat, GEA Group, han omtaler, men at det selvfølgelig også har betydning for den danske del af Gea.

Han forklarer, at det er kinesernes øgede øje for kvalitet, der gør, at der er gode muligheder i fremtiden på det kinesiske marked.

- Kineserne stiller større krav til forædling af deres fødevarer, og det er det, vores anlæg kan. Samtidig får de mere købekraft, og sammenholdt med en øget urbanisering giver det en øget efterspørgsel, siger Tom Wrensted.

Han peger desuden på, at den meget omtalte luftforurening i Kina kan være et marked i vækst for Gea Process Engineering.

Danske metal- og maskineksport til Kina

Danske metal- og maskineksport til Kina

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079