23948sdkhjf

Året der gik – en bølge af opkøb i efteråret

I metalindustrien var lysten til opkøb større end nogensinde, og flere af markedets helt store spillere begyndte at røre på sig.
Blandt de mest ivrige var stålgrossisten Lemvigh-Müller, der i november sikrede sig de kontrollerende aktier i Brdr. A&O Johansen, som konkurrenten Sanistål tidligere havde opkøbt en aktiepost i. Senere i samme måned overtog man også den danske producent af armeringstråd, Ferronet ( Lemvigh-Müller køber Ferronet ).

Hos Sanistål lå man dog ikke på den lade side. Samtidig med Lemvigh-Müllers aktivitet på opkøbsmarkedet overtog Aalborg-virksomheden metalbearbejdningsvirksomheden Senrusta ( Sanistål køber Senrusta ).

Også hos Aage Østergaard A/S var opkøbstrangen stor, og i november overtog man både Brdr. Madsen Maskinteknik og en del af E. Hudecek ( Aage Østergaard køber op igen ).

Blandt de helt store industriflagskibe fik pengene også ben at gå på. Pumpeproducenten Grundfos havde den helt store tegnebog fremme, da man købte en amerikansk virksomhed. Det var Grundfos’ største opkøb til dato ( Grundfos i rekordopkøb ).

En anden af de store spillere, vindmølleproducenten Vestas, havde også et hæsblæsende efterår. Hele tre gange mærkede man elementernes rasen. Først brændte en sending møller i lastrummet på et skib på Esbjerg Havn ( Brand på Esbjerg Havn raserer møllevinger ), derefter kollapsede en mølle i en skotsk storm ( Vestas-mølle kollapset ), og som om det ikke var nok, så endte en lastfuld vinger på havbunden, da fragtskibet løb ind i en storm ( Vestas-vinger endte på bunden af Nordsøen ).

Lidt mere stilfærdigt gik det heldigvis for sig hos de fleste virksomheder, selv om der trods alt var fart på. Det var der også, da Børsen skulle uddele sine gazelleudnævnelser, og hos All-Round Maskinfabrik i Struer var det sjette gang, man modtog den fornemme udnævnelse ( Gazellerne flokkes om All-Round Maskinfabrik A/S ).

Helt så meget fart var der trods alt ikke på hos Alumeco, men ikke desto mindre kunne den fynske virksomhed fremvise et fremragende årsregnskab i midten af december ( Alumecos overskud stiger med 50 % ).

En anden virksomhed med fart på, Jydsk Aluminiums Industri, oplevede dog nogle af de problemer, der kan følge med høj vækst. Problemerne med at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft gav grobund for tankerne om at flytte dele af den fremtidige produktion til Indien ( Jydsk Aluminiums Industri overvejer udflytning ).

2007 blev et år med mange historier fra den danske jern- og maskinindustri. Metal Supply ønsker sine læsere en glædelig jul og et godt nytår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093