23948sdkhjf

Grundfos i rekordopkøb

Grundfos-koncernen overtog per 1. december den amerikanske virksomhed Peerless, der har hovedkvarter i Indianapolis, Indiana.
Med sine mere end 400 medarbejdere og en årlig omsætning på 110 mio. dollars er den amerikanske pumpeproducent og producent af brandbekæmpelsessystemer Grundfos’ hidtil største opkøb. Dermed fortsætter koncernen sin aggressive vækststrategi på det nordamerikanske kontinent.

- Vi har i Grundfos-koncernen fuld fart på globaliseringsprocessen med forsat fokus på udvidelse af forretningen i særligt Østeuropa, Asien og Nordamerika. Det amerikanske marked rummer kolossale vækstmuligheder for os, og set i den sammenhæng er købet af Peerless af stor strategisk betydning. Dette, kombineret med forsat udbygning af vores udviklingskompetence og produktionskapacitet, er nøglen til en klar styrkelse af vores markedsposition på det nordamerikanske kontinent, udtaler koncernchef Carsten Bjerg.

Grundfos’ samlede omsætning i Nordamerika ligger i dag på 300 mio. dollars. Det anslås, at der alene i USA omsættes pumper for 6 mia. dollars, så potentialet for Grundfos’ forretning på kontinentet er stort. Med det seneste opkøb forventer man i løbet af en firårig periode en fordobling af Grundfos’ omsætning til 600 mio. dollars.

- Grundfos satser i disse år hårdt på det amerikanske marked, og med dette opkøb opnår vi ikke alene en udvidelse af vores produktpalette med globalt potentiale, men også en væsentlig udvidelse af vores salgsnetværk i USA. Med to så stærke kort på hånden har vi store forventninger til dette opkøb, siger koncerndirektør Søren Ø. Sørensen, der er overordnet ansvarlig for det nordamerikanske marked.

Se Grundfos' profil på Metal Supply.

Kilde: Grundfos - http://www.grundfos.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08