23948sdkhjf

Gazellerne flokkes om All-Round Maskinfabrik A/S

Hos All-Round Maskinfabrik A/S i Struer har man snart så mange gazeller, at man kan åbne en hel dyrepark. I hvert fald har virksomheden for sjette gang på syv år modtaget Børsens fornemme udnævnelse.
- Vi har en filosofi om, at vi hele tiden skal være bedre, hurtigere og stærkere, og det er det, vi siger til os selv hver dag.

Sådan lyder det fra Ivan Hussak fra All-Round Maskinfabrik A/S, da han skal give en forklaring på, hvordan det er lykkedes den vestjyske virksomhed at hive den prestigefulde nominering hjem år efter år. Og noget tyder på, at filosofien virker, for de seneste mange år har vestjyderne buldret derudaf med årlige, tocifrede vækstrater – dog med undtagelse af 2005, hvor man tog sig et pusterum. Til gengæld havde man ingen problemer med at leve op til Børsens krav i det seneste regnskabsår.

- I regnskabsåret 2006 havde vi en omsætningsfremgang på 42 % og en fremgang på bundlinjen på 60 %. Og den fremgang fik vi samtidig med, at vi kun øgede vores bemanding med 20 %. Så det afspejler også, at vi har automatiseret meget - men samtidig også, at vi har en sammensætning af dygtige og effektive medarbejdere, beretter Ivan Hussak.

Vækst gennem automatisering
Netop automatisering og optimering af arbejdsgange har været nogle af nøgleordene bag væksten i en tid, hvor det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft.

- Vi har brugt mange ressourcer på at optimere vores produktion og har investeret mange penge i en effektiv maskinpark, automatisering og systemer. I år har vi også flyttet meget rundt på maskiner og omorganiseret vores produktionsareal osv. for at kunne klare yderligere vækst, siger Ivan Hussak, og fortsætter:

- Maskiner er en vigtig konkurrenceparameter for os, ligesom det er vigtigt for os at investere i automatisering. Det er jo svært at skaffe arbejdskraft for øjeblikket, og derfor er der god fornuft i at automatisere produktionen, selv om det er dyrt. Men en robot kan jo i princippet arbejde 24 timer i døgnet, så vi skal nok tjene pengene ind igen.

Nummer syv må vente
Selv om det efterhånden er blevet lidt af en vane for All-Round Maskinfabrik A/S at modtage udnævnelserne fra Børsen, er det stadig en indikator for, at man er på rette vej, men Ivan Hussak regner dog ikke med, at udnævnelse nummer syv ligger lige om hjørnet.

- Man er jo altid stolt over at få en gazelleudnævnelse, selv om der er mere end 2.000 gazellevirksomheder i Danmark. Men det viser jo bare, at det går godt for danske virksomheder, lyder det fra Ivan Hussak.

- Vi regner dog ikke med, at nummer syv kommer foreløbig. For vi har efterhånden nået en størrelse, hvor det er svært at hente de vækstrater hjem, der skal til for at blive gazelle-virksomhed hvert år. Men vi har da ambitioner om at blive gazelle-virksomhed igen engang, og jeg tror på, at vi sagtens kan bryde den magiske grænse, der er ved en omsætning på 50 mio. kr., forklarer han.

Selv om de nærmeste år ikke kommer til at kaste flere gazelleudnævnelser af sig, skal man dog ikke tro, at tempoet bliver sat ned hos den vestjyske maskinfabrik.

- I fremtiden vil vi optimere vores produktion endnu mere for på den måde at gøre os mere attraktive med vores underleverancer. Vi er snart klar til at investere i nye maskiner – og der bliver ikke tale om gængse maskiner, som alle andre har, slutter Ivan Hussak, som dog ikke vil afsløre over for Metal Supply’s læsere, hvilke maskiner der bliver tale om.

Kilde: All-Round Maskinfabrik A/S - http://www.allroundmaskinfabrik.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141