23948sdkhjf

Året der gik – dampen holdes oppe i foråret

Opkøb, udvidelser og solid produktionsgang. De positive nyheder står i kø, når foråret skal beskrives i metalbranchen.
Som fx hos Sanistål, der ikke stillede sig tilfreds med opkøbet af Carl F. Brødrene A&O Johansen var også en fristende godbid, og Aalborg-virksomheden satte i værk med at opkøbe aktier i VVS-grossisten ( Sanistål atter på opkøb ).

Opkøb var også kodeordet hos Sjølund A/S, men her var det den ene af virksomhedens ejere, eksportchef Søren Ravn Jensen, der købte kollegerne ud og således blev eneejer af den attraktive sydjyske underleverandør ( Eksportchef køber kolleger ud af Sjølund ).

Anderledes var tonen hos Unimerco. Her havde man gennem et stykke tid diskuteret, hvad der skulle ske med det ledelses- og medarbejderejede selskab, og konklusionen blev, at man ikke ville lade sig friste af flere købstilbud. Ejerskabet skulle forblive uændret ( Unimerco ikke til salg ).

I andre dele af industrien var der dog lagt op til samarbejde. Hydrema rakte hånden ud til underleverandørerne og erkendte, at man havde brug for dem for at kunne løse flere store opgaver inden for forsvarsindustrien, og derfor ville man formalisere sit netværk af underleverandører ( Hydrema søger hjælp hos underleverandører ).

På eksportmarkederne fandt flere underleverandører også sammen. Vindmøllemarkedet viste sig mere og mere lukrativt i Kina, men til gengæld var det ikke helt så enkelt at få foden inden for som lille, dansk virksomhed. Fire danske underleverandører tog tyren ved hornene og etablerede et samarbejde med kontor i Kina ( Danske vindmølle-underleverandører samarbejder i Kina ).

Forandringens vinde blæste også hos Danmarks største virksomhed A.P. Møller-Mærsk. Her meddelte topchef Jess Søderberg, at han ville trække sig tilbage, og afløseren blev Niels Smedegaard fra Carlsberg. Samtidig benyttede Mærsk Mc-Kinney Møller lejligheden til at rense ud i topledelsen hos A.P. Møller ( Jess Søderberg stopper i A.P. Møller ).

Lidt malurt blev der også dryppet i bægeret hos en anden af Danmarks største virksomheder nemlig Danfoss, hvor medarbejderne udtrykte deres utilfredshed med de lokale lønforhandlinger, og både de ansatte i Nordborg og på distributionscentret i Rødekro strejkede ( Strejke hos Danfoss ).

Generelt havde metalarbejderne dog ikke den store grund til at være utilfredse med de lokale lønforhandlinger på landets fabrikker. Dansk Industri meldte om, at arbejdsgiverne have haft den helt store tegnebog med til lønforhandlingerne, og den store fremgang i industrien smittede også af på medarbejderne ( Lønfest i industrien ).

Læs med i morgen når sommeren atter rammer os, og Metal Supply fortsætter beretningen om året, der gik og de mest læste artikler i nyhedsbrevet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079