23948sdkhjf

Lønfest i industrien

Fagforeningerne melder om rekordhøje lønstigninger, efterhånden som de lokale forhandlinger med arbejdsgiverne afsluttes.
Højkonjunkturen og mangelen på arbejdskraft slår for alvor igennem på de danske industrivirksomheder, og derfor må arbejdsgiverne nu lægge ekstra i lønningsposerne. Ved de lokale lønforhandlinger har fagforeningerne indtil videre kunnet trække sig tilbage med lønstigninger på 4-5 % i gennemsnit. Det skriver Erhvervsbladet.

- Det er mange år siden, at vi har hevet så store lønstigninger hjem ved de lokale lønforhandlinger. Men hvis ikke, vi skulle gøre det i år, så ved jeg ikke, hvornår vi skulle. Vi har fået en relativ billig overenskomst på plads. Vi har en god beskæftigelse. Produktionen ude i virksomhederne er god, og danske virksomheder er nogle af de mest effektive i verden, udtaler formand for Metal Århus, Aage Madsen til Erhvervsbladet.

I alle regioner, som Erhvervsbladet har talt med, melder fagforeningerne om pæne lønstigninger spændende mellem 2 % og 7 %. Stigningerne kommer efter en årrække med mere moderate lønstigninger.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078