23948sdkhjf

Ejerskiftet gav femdobling af omsætningen

Da Henrik Gantzel i 2004 overtog JCK Maskinfabrik, trængte den 22 år gamle underleverandør-virksomhed til en modernisering. Virksomheden ændrede navn til Gantech, og i dag er en ny produktionshal fra sommeren 2006 allerede ved at være for lille.
Selv om det i bund og grund er de samme kompetencer, der tilbydes hos Gantech, som det var hos JCK Maskinfabrik, så er der alligevel sket markante ændringer. Omsætningen er næsten femdoblet fra 2,8 mio. kr. i 2003/2004 til 13,5 mio. kr. i det nyligt afleverede regnskab, og det synlige tegn på væksten er en ny produktionshal, der blev indviet sidste sommer.

- Sidste år indviede vi en hal på 2.000 kvadratmeter. Dengang havde jeg svært ved at se, hvordan vi skulle få al den plads fyldt ud, men allerede nu er vi begyndt at spekulere over, hvordan vi skal få pladsen til at slå til, og vi har da også overvejelser om, hvad fremtiden skal byde på. Heldigvis ligger vi på en stor grund, så der er muligheder for at udvide op til 10.000 kvadratmeter, forklarer Henrik Gantzel. Det nye byggeri er indtil nu kulminationen på den udvikling, virksomheden har været inde i siden overtagelsen i 2004.

Moderniserede maskinparken
- Virksomheden har gennemgået en kraftig modernisering. Der er kommet mere styr over det, og der er kommet nye kunder til, men der er også gamle kunder, som har vokset sig større og derfor har givet flere opgaver, beretter Henrik Gantzel. Også maskinparken har fået et løft, så man i dag er langt bedre rustet til at varetage de mange forskelligartede opgaver som underleverandør.

- Da jeg overtog virksomheden, havde vi kun en lille 1500 watt laserskærer, som vi i første omgang arbejdede videre på. Allerede andet år havde vi nedbrud på den, så der skulle ske noget nyt. Så vi tog det store spring og byggede den nye produktionshal, og samtidig fik vi så en ny laserskærer og en ny kantbukker, fortæller Henrik Gantzel.

Ny svejserobot på vej
I dag har man en Prima Platino 1530-laserskærer, der kan bearbejde plader i max. størrelse 1.500-3.000 mm og pladetykkelse i sort stål op til 20 mm, rustfri stål op til 12 mm samt aluminium op til 8 mm. Udover laserskæring er det primært kantbukning og svejsning, der arbejdes med hos Gantech, men i fremtiden kan disse kompetencer blive udvidet med andre, for Henrik Gantzel spekulerer allerede nu over, hvordan maskinparken skal suppleres.

- Det er rimeligt sikkert, at vi anskaffer os en svejserobot. Derudover overvejer vi at anskaffe maskiner til valsning og opsavning. Der er mange ønsker, men man skal hele tiden vurdere, hvad det er, vi står og mangler, og hvad der vil komme vores kunder mest til gavn, siger Henrik Gantzel, som senere på året regner med at have svaret på, hvilke maskiner Gantech vil anskaffe i den nærmeste fremtid.

Sparringspartner ved produktudvikling
Et andet spirende forretningsområde er bistand til kunder, der ønsker hjælp til produktudvikling, hvor Gantech kan bidrage med konstruktionshjælp, tegning og pladeudfoldning i AutoCAD Inventor.

- Vi forsøger at engagere os som samarbejdspartner i virksomheders produktudvikling. Det er startet i det små og er et forretningsområde, der kræver tid. Men det er også et forretningsområde, vi har styrket, i og med at der for nylig er blevet ansat endnu en medarbejder til at varetage det, så der skal også ske noget i fremtiden, slutter Henrik Gantzel.

Læs mere om Gantech på www.gantech.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125