23948sdkhjf

Har du styr på transportemballagen?

Eksporterende virksomheder skal ikke kun tage hensyn til forskellige produktstandarder og krav til de enkelte produkter i forskellige lande. Også den emballage, produkterne transporteres i, kan være underlagt krav.
Det er surt at have sendt en ny ladning produkter af sted for blot at finde ud af, at de er blevet standset i tolden, fordi emballagen ikke lever op til de krav, som det givne land stiller. Ikke desto mindre oplever en del virksomheder det problem, fordi de ikke har undersøgt, hvilke krav der stilles til emballagen.

Derfor kan der være god grund til at alliere sig med en leverandør, der producerer emballagen i henhold til de internationale regler om IPPC-mærkning, der garanterer for, at emballagen er lavet efter de gældende regler. En af dem er Jens Teglbrænder Nielsen fra AN Emballage & Tømrer i Hobro, og ifølge ham er der en grund til, at de strikse regler er, som de er.

- Det er hovedsageligt lavet sådan for at undgå at sprede svampesporer til andre lande. Det er måske ikke det store problem, hvis man bare eksporterer til Norden, men det er jo ikke sikkert, at de er interesserede i at få vores svampesporer i fx Canada, forklarer han.

Derfor skal emballagen forbehandles efter de foreskrevne regler, og man skal sikre sig, at de er udstyret med IPPC-stempel, der netop garanterer for denne behandling.

- Vi varmer træet op til 56 grader i 30 minutter for at fjerne svampesporerne, men der er også lande, der stiller krav om, at vi fx afbarker træet, fortæller Jens Teglbrænder Nielsen.

Du kan læse mere om kravene til emballage til de forskellige eksportmarkeder og IPPC-mærkning på Platedirektoratets hjemmeside http://www.plantedir.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094