23948sdkhjf

Klingspor i Kolding breder sine vinger på eksportmarkederne

Den sydjyske virksomhed Klingspor A/S der blandt andet er leverandør til den metalforarbejdende industri samt vindmølleindustrien, har fremgang for tiden og forventer vækstrater på mellem 20-25 procent på eksportmarkedet. De kommende år vil Klingspors ekspertise for alvor slå igennem i specielt USA, Tyskland og Kina, og virksomheden arbejder eksempelvis tæt sammen med Eksportforeningen, når der etableres eksportfremstød.
Klingspors ekspertise inden for overfladebehandling af vinger til vindmøller har for alvor sat gang i væksten. Adm. direktør hos Klingspor, Søren K. Hansen, forventer de årlige vækstrater på mellem 20-25 procent fortsætter. En vækst, der primært kommer fra virksomhedens speciale i bearbejdning af vinger til vindmøller.

- Vores forretningsområde inden for vinger til vindmøller er i konstant vækst. Det er først og fremmest USA, Tyskland og Kina, der er lokomotiverne. Vi har bl.a. etableret lagre i USA og Kina, hvilket betyder, at vi kan levere produkter fra dag til dag. Det har stor betydning, når man vil bide sig fast i et marked, forklarer Søren K. Hansen.

Klingspor A/S har datterselskaber i hele Norden og virksomhedens største forretningsområde ligger hos den metalforarbejdende industri inden for slibning, savning, afgratning, polering og hjul. Klingspor har 8500 varenumre. Samtidig har virksomheden specialiseret sig i optimering af arbejdsprocesser. Forretningsområdet inden for vindmølleindustrien fylder 30 procent af forretningen, men væksten kommer til at ligge her de kommende år, forudser Søren K. Hansen.

Angriber nye markeder

Klingspors helt store know-how inden for vindindustrien er råmaterialer. Når Klingspors kunder skal i gang med at starte produktion med nyt materiale, så er det Klingspor, der rådgiver gennem hele processen - valg af hensigtsmæssige værktøjer, optimering af produktionen mv.

- Der sker rigtig meget inden for vindenergi rundt om i verden, og vi angriber hele tiden nye underleverandører, så vi kan bide os fast på flere og flere markeder. Det sker bl.a. i et tæt samarbejde med Eksportforeningen, hvor vi deltager på messer sammen med andre danske leverandører. Danmark er et fantastisk brand i vindindustrien, og det udnytter vi i et fælles cluster arrangeret af Eksportforeningen, siger Søren K. Hansen.

Både Eksportforeningen og Klingspor er med på den danske messe METAL 2012 i april, hvor der netop er fokus på netværk og åbning af eksportmarkederne. Derudover deltager Eksportforeningens Danish Wind Energy Group på messer i Tyskland og USA i løbet af året. Eksportforeningen er en privat, landsdækkende forening, der består af ca. 500 medlemsvirksomheder, som spænder lige fra nye og mindre eksportører til de helt store industrigiganter.

- Vi har rigtig mange muligheder for at hjælpe endnu flere virksomheder ud på eksportmarkederne. Vi er først og fremmest katalysator for, at vores medlemmer får de rigtige forbindelser, så eksportarbejdet bliver mere effektivt og økonomisk fordelagtigt, forklarer Ulrik Dahl, adm. direktør i Eksportforeningen.

Medlemmerne hos Eksportforeningen er inddelt i sektioner sammensat efter branche- og kundeinteresser i udlandet, således at man kan etablere fælles eksportmarkedsføring og eksportfremstød. Sektionerne fungerer som eksportnetværk, hvor eksportchefer kan udveksle erfaringer om kunder og eksportaktiviteter. Ÿ

Klingspor A/S udstiller på METAL 2012 på stand A-1140.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079