23948sdkhjf

Produktnyhed: Rendegraver med et strejf Mercedes

Luksus og komfort er ikke længere forbeholdt luksusbiler. Hydrema har lanceret en ny serie rendegravere med kabiner som er en Mercedes værdig. Hemmeligheden sidder blandt andet i en lineær actuator.
Hydrema har opdateret deres serie af rendegravere med nye kabiner. De er udstyret med ergonomisk multi-indstilleligt komfortsæde, der kan tilpasses enhver fører, el-servo joysticks for præcis og behagelig styring, arbejdslys til alle situationer og justerbart rat, som kan køres op og ned, så føreren får optimal bevægelsesfrihed til at betjene maskinen. En lignende løsning ses ellers kun i markedets dyreste luksusbiler, og det er helt unikt for gravemaskiner. Den magiske ingrediens er en lineær actuator fra LINAK, som i én glidende let bevægelse flytter rattet præcis derhen, hvor føreren vil have det.

Ingen fingre i klemme
- Vi spurgte flere steder og undersøgte markedet, og det var helt klart LINAK, der kunne levere det rette produkt til den rette pris. De har tilpasset det elektroniske styring specielt til vores behov. Det betyder blandt andet, at den har et sikkerhedsstop, så føreren ikke kan få fingrene i klemme. Det har været en god proces hvor vi i fællesskab har fundet frem til denne unikke løsning, som vi er de første, der kan præsentere, siger en stolt udviklingschef, Thorkil Iversen.

Og også hos LINAK er man begejstret for samarbejdet:

- Hydrema stillede ekstremt skrappe krav til antallet af arbejdsgange, og vi har virkelig fået gennemtestet vores produkt for at være sikre på, at det kan leve op til kravene. Det har været utrolig spændende, og jeg synes, at vi har haft et blændende samarbejde. Vi har haft en virkelig konstruktiv kommunikation, og resultatet er jo suverænt, mener LINAK Danmarks John Lund.

Actuatoren
Hydrema benytter LINAKs LA 30, en elektrisk, lineær actuator. Actuatoren består af tre hovedkomponenter: en elmotor, et gear og en spindel. Spindeldelen er indkapslet i et inderrør, der fungerer som stempelstang. Inderrørets lineære føring udgøres af et fast yderrør. Hydrema havde nogle helt specifikke krav: Kraft, slidstyrke og præcision. Actuatoren skulle være stærk nok til at klare at dreje rattet helt stabilt og i en passende hastighed. Det kan den, fordi den har en kraft på 4.000 Newton. Den skulle kunne modstå vind, vejr og støv. Og fordi den sidder i et lukket system med en tæthedsgrad på IP66, er det ikke noget problem.

Kilde: Hydrema - http://www.hydrema.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078