23948sdkhjf

Kapaciteten får et løft hos JC Løkkes

Der er gang i produktionen hos JC Løkkes Maskinfabrik. Så meget, at ledelsen har valgt at investere i et helt nyt pulverlakeringsanlæg, der har tredoblet fabrikkens kapacitet på færdiglakerede elementer.
En helt ny dobbelthal på 1.500 m2 er det synlige bevis på, at der er fart på hos JC Løkkes Maskinfabrik. Det blev nemlig nødvendigt med flere kvadratmeter, da virksomheden sidste år investerede i et nyt og moderne Conveyor pulverlakeringsanlæg med både manuel og automatisk påføring af pulver.

- Vi kunne konstatere, at vores gamle anlæg var lidt af en flaskehals, og vi valgte derfor at bygge et nyt. Byggeriet startede i efteråret 2006, vi begyndte med prøvekøringen i marts 2007, og det er nu ved at være kørt ind, så vi er 100 % produktionsklar, forklarer Steffan Nygård fra JC Løkkes Maskinfabrik.

Større kapacitet
Det nye anlæg har en bane på 186 meter og er baseret på jernfosfatering som forbehandlingsmetode. Det kan tage emner op til L2.000, B1.000, H1.700 eller alternativt L3.000, B500, H1.700.

- Det nye anlæg giver os en markant større kapacitet, men også en højere kvalitet. Derudover giver det en langt bedre omstillingsevne. Vi kan nu foretage farveskift på 10-15 min, hvor det før tog en time. Derudover betyder det også, at vi bliver bedre til at producere de små emner og serier, uddyber Steffan Nygård.

Kortere leveringstider
Den samlede pris for anlægget har været ca. 8-9 mio. kr. inklusive opførelsen af den nye hal og anskaffelse af inventar. Steffan Nygård forventer, at det nye anlæg hurtigt vil kunne mærkes på omsætningen, fordi virksomheden er blevet mere fleksibel. En af fabrikkens store kunder har fx allerede fordoblet sine ordrer hos JC Løkkes Maskinfabrik.

- For kunderne vil det nye anlæg komme til at betyde kortere leveringstider på pulverlakerede emner og også en højere kvalitet. Det vil muligvis også betyde en endnu mere konkurrencedygtig pris på specielt de mindre serier. Det vil uden tvivl betyde en større efterspørgsel efter vores produkter, når vi kan færdigbehandle dem her i huset. Det er en vigtig konkurrenceparameter, slutter Steffan Nygård.

Kilde: JC Løkkes Maskinfabrik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095