23948sdkhjf

Kamstrup køber rør hos Wila

Aftalen er allerede en af Silkeborg-virksomhedens største ordrer, og der er håb for, at størrelsen bliver flerdoblet.
En tocifret millionindtjening er i sigte, når den hastigt voksende maskinfabrik Wila i Silkeborg fremover skal fremstille totalt færdigudarbejdede flowmålere til Kamstrup i Stilling, som efter nogle år i udlandet har valgt at lægge produktionen i Danmark.

Kamstrup har stigende succes med at sælge flowmålerne til fødevareindustrien, som bruger dem til at måle mængder af flydende væsker, og opgaven er ifølge Wila selv en skelsættende udvikling for Silkeborg-virksomheden.

- Ved dette samarbejde rykker vi op i superligaen fra maskinfabrik til industrivirksomhed, siger Tommy Uldall, som er salgschef.

Russeraffære på skinner
Tidligere i år indgik Wila en millionaftale om at lave særlige energiopsamlende anordninger til lokomotiver på russiske jernbaner, og den opgave er nu ved at komme på skinner hos Wila.

- Russerne havde udviklet den grundlæggende teknologi, og vi har nu modnet det til produktion og for eksempel gjort modellen mere montagevenlig, siger Tommy Uldall.

I den forbindelse investerede Wila i et komplet bejdsningsanlæg. Det skal gøre produktionstiden kortere, når man ikke længere behøver at bestille bejdsning uden for huset.

Rekordkunder
Tommy Uldall vurderer, at den russiske lokomotivindustri og Kamstrup sandsynligvis bliver Wila's to største kunder i virksomhedens hidtil korte, men hektiske historie, hvor den bare er vokset støt, siden den startede på bunden i 1997.

Senest har man i år udvidet produktionsarealet i år med 2.600 kvadratmeter, men den hektiske udvikling giver visse flaskehalseproblemer som mangel på kvalificerede medarbejdere som smede og industriteknikere.

- Det er faktisk den største opgave, vi har at løse her og nu. Vi står og mangler fem til ti mand, siger Tommy Uldall.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141