23948sdkhjf

Offshore-projekter tager fart hos Hydra-Comp

De første DNV klassificerede hydraulikcylindre har forladt Skive-virksomheden.
Ordrerne fra offshoreindustrien og den maritime sektor er for alvor begyndt at tikke ind hos Hydra-Comp. Siden virksomheden blev ISO9001-certificeret sidste forår, er forespørgslerne steget støt, og ledelsen kan konkludere, at strategien med fokus på procedurer og dokumentation bærer frugt. At det allerede har udmøntet sig i flere projekter med behov for DNV-klassificering, glæder direktør Jørgen Jacobsen:

- Vi har fået hul igennem til det marked hurtigere end forventet. Til gengæld har vi også arbejdet målrettet på at optimere de interne processer endnu mere, så vi var i stand til at slå til og handle hurtigt, hvis chancen bød sig, siger han og forklarer videre, at netop en kort leveringstid har været afgørende for at lande flere af ordrerne. Fra start til slut, inklusiv materialecertifikater fra Det Norske Veritas, har produktionstiden på et af projekterne eksempelvis været på kun syv uger:

- Der var tale om to store hydraulikcylindre til maritimt brug. Typisk arbejdes der med en horisont på tre måneder ved den slags opgaver, men kunden var i tidsnød, og vi ville gerne hjælpe. Selvom nye svejseprocedurer skulle på plads og alle beregninger godkendes, lykkedes det til tiden, siger Jørgen Jacobsen.

Håndgribelige projekter
Direktøren mener, at det får stor betydning for virksomhedens vækst, at man nu har håndgribelige DNV-klassificerede projekter som referencer. Det giver samtidig nye muligheder i forhold til, hvilke kundegrupper man kan servicere:

- Nu kan vi for alvor intensivere dialogen med offshoreindustriens underleverandører. Vi har bevist, at vi kan styre en mangeartet proces - fra fremstilling af emner til endelig klassificering, fortæller Jørgen Jacobsen og understreger, at der er potentiale i flere af virksomhedens faste kunder:

- Det kommer i høj grad vores eksisterende samarbejdspartnere til gode. De får mulighed for at samle flere af deres aktiviteter hos os, hvis de ønsker det selvfølgelig. Flere har i hvert fald tidligere forespurgt på mulighederne, så det er positivt. I al beskedenhed mener vi også, at vi igen har taget et skridt op ad stigen, men vi skal fortsætte med at udvikle os.

Nyansættelser på vej
Skive-virksomheden har haft en pæn ordretilgang i begyndelsen af 2015, og Jørgen Jacobsen har planer om at udvide medarbejderstaben yderligere i løbet af foråret. I første omgang gælder det en ny medarbejder i salgsafdelingen, men nyansættelser i produktionen kan også komme på tale:

- Vi er meget opmærksomme på, at der ikke skal opstå flaskehalse. Når vi siger ja til de her større projekter, skal vi også være sikre på at kunne følge dem til dørs. Derfor kan vi sagtens få brug for flere hænder i løbet af året, slutter direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11