23948sdkhjf

Optimisme hos danske ingeniørvirksomheder

Danske ingeniørvirksomheder ser lyst på fremtiden, viser en undersøgelse, som Nyhedsmagasinet Ingeniøren bringer i sin "Året Rundt " udgave, som udkommer i dag fremgår det af pressemeddelse fra IDA.
Undersøgelsen er foretaget blandt beslutningstagerne i 1.200 danske ingeniørvirksomheder, og her vurderer seks ud af ti virksomheder, at deres økonomiske situation er bedre end sidste år. Desuden forventer 64 procent af virksomhederne, at økonomien er bedre om et år i forhold til i dag.

Det er toner, som glæder formanden for Ingeniørforeningen i Danmark (IDA), Lars Bytoft Olsen. Han vurderer, at de positive signaler skyldes, at virksomhederne har brugt kriseårene til at konsolidere og trimme virksomheden, så de nu står klar til at møde opsvinget.

"Det tegner jo godt - ikke blot for ingeniørerne men for samfundet som helhed. For når det går godt for ingeniørerne, går det også godt for Danmark," siger Lars Bytoft Olsen.

I undersøgelsen regner hver anden virksomhed med at skulle ansætte flere ingeniører det kommende år, mens kun seks procent forventer at skille sig af med ingeniører. Det betyder, at der meget vel kan blive rift om ingeniørerne i 2005, der i forvejen mærker stigende efterspørgsel.

For første gang i næsten to år er der nu under 3.000 ledige ingeniører, og alene den seneste måned er 220 flere ingeniører kommet i arbejde.

"Jeg håber, at udviklingen også vil komme de nyuddannede ingeniører og seniorerne til gode, hvor vi fortsat ser en overledighed i forhold til andre ingeniører," understreger Lars Bytoft Olsen.

Selv om der er grønt lys i næsten alle retninger, maner Lars Bytoft Olsen også til omtanke:
"Det ser jo ud til, at ingeniørvirksomhederne får vind i sejlene i 2005, og det glæder mig naturligvis. Men især glæder jeg mig til at se forventningerne blive omsat i praksis. Her ligger nøglen i første række hos virksomhederne, men helt afgørende er det naturligvis, at virksomhederne får adgang til de ingeniørkompetencer, de efterspørger. Og det er en opgave, som flere instanser, herunder uddannelsessystemet, politikerne og vi selv må bidrage til."

Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført af Rambøll Management for Ingeniørforeningen i Danmark og Nyhedsmagasinet Ingeniøren. I alt har 1.200 virksomheder med mindst fire ingeniører fået invitation til at deltage. Dataindsamlingen resulterede i 493 besvarelser, hvilket giver en svarprocent på 41.

Yderligere oplysninger
Lars Bytoft Olsen
Formand for Ingeniørforeningen i Danmark, IDA
Direkte: 33 18 46 02
Mobil: 40 86 46 02

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078