23948sdkhjf

25 år med alternativ tankegang

AB Inventech kan fredag den 12. september fejre 25 års jubilæum – midt i en tid med kraftig vækst og positiv bundlinje
”Det må da kunne gøres smartere”.

Sådan tænkte Arne Bech for godt 25 år siden, da han som Falckredder havde så meget fritid, at hans opfinderhjerne funderede over udfordringerne omkring ham. Det var blandt andet tekniske udfordringer i tekstilindustriens maskinparker, der optog ham.

Det blev grundstenen til AB Inventech, som i dag kan fejre 25 års jubilæum med over 30 medarbejdere og en omsætning på et tocifret millionbeløb.

- Vi har haft en jævn vækst gennem årene. Finanskrisen var hård, men vi kom igennem den og fik trimmet organisationen undervejs – det har givet afkast. De sidste to år har vi skabt 10 nye arbejdspladser og har fået tilført nye stærke udviklingskompetencer, siger Arne Bech, der i 2008 ansatte Niels Kirkegaard, som administrerende direktør og medejer af virksomheden. Arne Bechs søn, Claus, tiltrådte ligeledes som medejer og teknisk chef i 2013.

Det rette team
Med det team bag beslutningerne er det gået endnu stærkere hos AB Inventech.

- Vi er meget forskellige og har hver vores styrker og kompetenceområder. Vi har stor respekt og tillid for hinandens kompetencer, siger Niels Kirkegaard, der mener, det er en fordel, at de har udviklet sig sammen – og sammen med virksomheden – gennem årene.

- Det betyder, at vi kan bruge vores hjerner på at være kreative i stedet for at diskutere, siger Arne Bech.

- Og faktisk er det også lykkedes at få ansat medarbejdere med et usædvanligt højt niveau rundt i hele virksomheden. De tænker i den ånd, som har skabt virksomheden: De er engagerede og vil gøre tingene smartere. De ser ikke problemer - de ser kun udfordringer. Og hos os er udfordringer til for at blive løst, siger Claus Bech.

Strategi og vækst
Set hen over branchen har AB Inventech klaret sig godt. Nogle måtte dreje nøglen om under finanskrisen – og nogle kæmper stadig med at komme på fode. For AB Inventech blev krisen en mulighed for at rette til og lave strategiske ændringer. Blandt andet har virksomheden etableret sin egen software- og el-afdeling. Kompetencer som man tidligere måtte købe hos underleverandører.

- Det er klart, at de ændringer, vi har gennemført, har bidraget positivt til virksomhedens vækst. Samtidig har vi oplevet en positiv udvikling i kundeporteføljen – både inden for specialmaskiner og komposit, det vil sige vores kunder i vindmøllebranchen – som betyder, at vi ret hurtigt fik os slået fri af finanskrisen, siger Niels Kirkegaard.

Blandt andet har AB Inventech udvidet kundeporteføljen med to ganske væsentlige spillere inden for vindindustrien.

Stabilt niveau
Et kig på tallene hos den jubilerende virksomhed afslører, at den stigende omsætning også smitter af på bundlinjen. I 2013 havde AB Inventech en omsætningsfremgang på 30 procent. I 2014 er forventningen en fremgang på 50 procent.

- I 2013 havde vi – efter nogle år med røde tal under finanskrisen – et positivt resultat. Og vi har forventninger om, at 2014 også bliver et godt år for os. Den position skal vi nu bruge til at konsolidere virksomheden, siger Niels Kirkegaard.

- Vi har vækstet hårdt, og det kan blive svært at fortsætte samme vækstniveau de kommende år. Vi stiler i stedet efter at blive på et stabilt niveau hvor omsætningen er spredt ud på flere brancher. Udover specialmaskiner og komposit, går vi også efter at få hul på fødevare- samt recycling industrien, hvor der ligger et stort potentiale, siger Arne Bech.

Sammen med Niels Kirkegaard, Claus Bech og virksomhedens øvrige ansatte, glæder han sig til at fejre 25 års jubilæet med en reception for kunder, forretningsforbindelser og venner af huset, fredag den 12. september.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156