23948sdkhjf

EV Metalværk på nye jagtmarker

En serie af ventiler og fittings der egentlig var udviklet til brintindustrien kan være starten på et nyt væksteventyr i hydraulikbranchen og offshore for den vestjyske virksomhed.
Tilbage i 2008 indledte EV Metalværk et samarbejde med en virksomhed i brintindustrien. Der var tale om udvikling af en serie nåleventiler, kontraventiler og fittings i den avancerede ende med strenge krav til både kvalitet og sporbarhed.

For administrerende direktør Thomas Bisgaard Thomsen satte brint-samarbejdet dog gang i tankevirksomheden: For også andre brancher kunne have behov for denne type avancerede ventiler og fittings – og her var det hydraulikindustrien og offshoreindustrien, der endte med at være det oplagte sted at forsøge sig.

Otte, store konkurrenter
EV Metalværk har gennem årene været leverandør af ventiler til hydraulikbranchen, men har ikke haft produkter, der kunne leve op til branchens krav om et arbejdstryk på mere end 1.500 bar. Det har samarbejdet med brint-virksomheden dog lavet om på, og nu kan man levere ventiler helt op til 3.000 bar. Produktprogrammet produceres i Ringkøbing og udvides løbende i takt med, at EV Metalværk får kendskab til kundernes behov.

- Vi startede med at gå på internettet for at finde ud af, hvilke andre fabrikanter der arbejdede med de her ting. Det vi kunne se var, at det kun var otte store konkurrenter, der havde produktprogrammer inden for det her område, fortæller Thomas Bisgaard Thomsen.

- Og hvorfor går vi så ind på det her område, når der er så store konkurrenter? Man skal huske på, at vi har rigtig mange konkurrenter. På nogle af vores produkter har vi tusinder af konkurrenter, men kan man finde en niche, hvor der kun er otte konkurrenter, som alle kommer fra USA og Vesteuropa, så mener vi sagtens, at der kan være plads til en mere, fortsætter han.

Vil handle direkte med kunderne
EV-direktøren er da heller ikke i tvivl om, hvordan den vestjyske virksomhed skal mase sig ind mellem de store.

- Vi er gået ind i det her, fordi vi tror på, at vi kan levere de her produkter med en højere servicegrad. Det vil sige hurtigere end vores konkurrenter. Fra bestilling, til kunden modtager varen, har vi en helt anden responstid. Det er meningen, vi skal have varenumrene på vores lager, så man kan trække dem fra dag til dag, mens vi har en formodning om, at vores konkurrenter ikke har den samme responstid, forklarer Thomas Bisgaard Thomsen.

- Derudover mener vi også sagtens, at vi kan slå dem på prisen. Vores opfattelse er, at vores konkurrenter har etableret sig med agenter, som jo selvfølgelig også skal kunne leve af at forhandle produkterne. Vi har valgt at gå i en anden retning og sige, at vi ikke vil have agenter, men at kunderne kan henvende sig direkte til os, uddyber han.

Overvejer eksport
Indsatsen overfor hydraulikindustrien og offshoreindustrien er stadig så ny for EV Metalværk, at Thomas Bisgaard Thomsen ikke tør spå om, hvor meget det kan komme til at fylde hos den vestjyske virksomhed, men han er ikke i tvivl om, at der er et stort potentiale, idet der allerede nu er omsætning i begge industrier.

- Vi har indtil nu haft under ½ mio. kr. i omsætning til hydraulik- og offshoreindustrien på disse produkter, men det kan blive til meget mere, da vi først for nylig har introduceret dette produktprogram til markedet. Vores øjne har ikke været rettet mod disse industrier før for seks måneder siden, og nu venter et effektivt stykke salgsarbejde for at finde de rigtige kunder, siger han.

- Vi går også og flirter lidt med tanken om at finde nogle samarbejdspartnere til eksportmarkedet. Der har vi set i øjnene, at vi i modsætning til i Danmark ikke kan klare salget direkte til kunderne. I første omgang forventer vi at forsøge os i Norge, Tyskland og Storbritannien, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078