23948sdkhjf

Det sker: Gør maskinen salgsklar - behøver det at være så svært?

Maskinsikkerhed ApS og World Translation holder gratis arrangementer om dokumentation og brugsanvisninger til maskiner.
Maskinen er bygget og klar til salg. Eller er den: For med maskinen skal også følge brugsanvisning og dokumentation.

Det kan nogle gange være kompliceret at overskue, hvordan dokumentationen skal samles, og hvor meget der skal være. Eksempelvis hvor meget af brugsanvisningen skal oversættes og til hvilke sprog?

Dokumentation og brugsanvisninger til maskiner er retsgyldige dokumenter på linje med en kontrakt. De skal overholde kravene fra Maskindirektivet, andre direktiver og relevante standarder. Hvis dokumentationen ikke er i orden, kan køber afvise at modtage maskinen eller tilbageholde betaling, indtil den er bragt i orden.

Brugsanvisningens rolle
Brugsanvisningens rolle og funktion for en maskine er at afgrænse, hvad en maskine må bruges til og sikre, at brugeren kan læse, hvordan maskinen bruges sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Mangler fx information, eller er oversættelsen uklar, kan det medføre både erstatningsansvar eller krav om tilbagekaldelse eller efterlevering med videre.

En god brugsanvisning er med til at øge maskinens sikkerhed, give tilfredse kunder og medvirke til at give et godt indtryk af maskinfabrikanten som professionel leverandør.

Dokumentation skal styres
Bliver fremstillingen af dokumentation styret på en hensigtsmæssig måde, behøver det ikke at være kompliceret. Dokumentationen kan samles og udformes til forskellige målgrupper, evt. på forskellige sprog, på en effektiv måde, så der bruges mindst mulig tid i processen, og så det ikke ender med ubegrænset ansvar til fabrikanten.

Maskinsikkerhed ApS og World Translation holder gratis arrangementer i denne og næste uge. De giver en oversigt over regelgrundlag og krav til dokumentation og maskiners brugsanvisning, så de opfylder lovkrav. De fortæller, hvordan den tekniske dokumentation kan styres både i præsentation og i indhold, til virksomhedens og kundernes tilfredshed.

Arrangementerne er gratis og holdes i Rebild den 2. april, Esbjerg den 9. april og Værløse den 10. april. Læse mere på http://www.maskinsikkerhed.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078