23948sdkhjf

Kompositløsning til vindmøller modtager fornem pris

Et innovativt samarbejde mellem DTU Vindenergi, Siemens og materialevirksomhederne DSM og 3B har resulteret i et nyt, banebrydende kompositsystem til vindmøllevinger.
Et nyudviklet materiale til vindmøller vil gøre det billigere og nemmere at producere lettere og mere slidstærke møllevinger, samt sikre en endnu mere bæredygtig energiudvinding fra vind. Den nye kompositløsning har sikret holdet bag opfindelsen den eftertragtede JEC 2014 Composite Innovation Award i kategorien "bæredygtighed". Povl Brøndsted fra DTU Vindenergi er en del af teamet.

- Det nye system giver fred i sindet til energiudbydere, fordi det modstandsdygtige materiale giver top-præsterende møllevinger, som tillader vindturbinerne at levere bæredygtig energi dag efter dag, fortæller han.

Hjørnestenen i det nye kompositsystem er sammensætningen af 3B’s optimerede glasfiber og DSM’s resin - en type plast lavet af 40 procent naturmateriale helt fri fra den skadelige luftart styren.

Vigtig international anerkendelse
Mens materialevirksomhederne har leveret komponenterne, har DTU Vindenergi og Siemens Wind Power leveret knowhow og forskningsbaseret rådgivning. Den endelige kompositløsning er kommet til verden med co-creation og samarbejde de fire aktører imellem.

Povl Brøndsted, forskningsspecialist ved DTU Vindenergi, har repræsenteret DTU. Han understreger, hvor betydningsfuld prisen er:

- Det er med stor stolthed, at DTU Vindenergi sammen med de andre aktører modtager denne pris. Prisen understreger, at vi er førende i verden på det her område, og det betyder meget, at vi får international anerkendelse for vores arbejde.

JEC Innovation Award er én af de største priser inden for kompositteknologi. Den uddeles på den årlige JEC Konference i Paris, som finder sted fra den 11.-13. marts 2014.

Kilde: DTU

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547