23948sdkhjf

"Vi fandt ud af, at det skulle være mere end en bogholder"

Med hjælp fra videnskonsulent og med tilskud har familiefabrikken Odin opgraderet sin økonomifunktion.
Da Mads Strøjer Rasmussens mor sidste år gik på pension efter et langt liv som økonomichef i familievirksomheden Odin Maskinfabrik i Slagelse, som Mads Strøjer Rasmussen driver som tredje generation, da vidste han, at skiftet indvarslede nye tider for fabrikkens økonomistyring.

- Ja, vi vidste, at vi ville have en ny økonomichef med højere uddannelsesbaggrund. Min mor havde en masse kurser og den erfaring, hun havde oparbejdet igennem et helt arbejdsliv, siger Mads Strøjer Rasmussen.

Han havde derfor rettet blikket mod Videnpilot-ordningen, hvor man i 12 måneder kan få betalt halvdelen af lønnen til en akademisk medarbejder, men det var med hjælp fra den sjællandske erhvervsfond EVV og projektet VidenMetro, at Odin Maskinfabrik nåede frem til, hvilken medarbejderprofil, de skulle have, og hvordan ansøgningen skulle udformes, således at Styrelsen for Forskning og Innovation ville finde ansøgningen egnet til støtte.

De endte med at ansætte den erhvervserfarne og revisoruddannede Henrik Kudsk i efteråret 2013, og han er nu i gang med at styrke virksomhedens økonomistyring og administration i øvrigt.

- Som maskinfabrik er økonomien bare noget, der er der. Vi ved nogenlunde, hvor vi er som virksomhed - om vi har plus eller minus. Men at forfine økonomifunktionen, det er ikke noget, man bare gør, uden at de rigtige kompetencer er til stede.

Sammen med VidenMetro kom man frem til, at den nye økonomichef skulle være meget mere end en bogholder.

- Vi ville gerne have en medarbejder, som kunne hjælpe med at automatisere vores processer hele vejen rundt, så der går længere tid mellem de gange, hvor tingene skal berøres af menneskehænder.

Mads Strøjer Rasmussens farfar Niels Rasmussen startede fabrikken i 1961, som især laver specialmaskiner til industrielle formål.

Artiklen er en del af temaet Akademikerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11