23948sdkhjf

Kongskilde i stærk udvikling i Nordamerika

Landbrugsmaskine-producenten har stor succes på det nordamerikanske marked. Fokus på landmændenes behov og ambitiøs forhandlerstrategi er baggrunden for fremgangen, melder Kongskilde.
Salget af maskiner til nordamerikanske landmænd udvikler sig positivt for Kongskilde Industries. I perioden 2011 til 2013 er omsætningen i Nordamerika steget med 30 procent til næsten 30 mio. dollars. Det oplyser Kongskilde Industries på sin hjemmeside.

Og succesen fortsætter, viser ordreindgangen i januar 2014, der er steget med 50 procent sammenlignet med januar 2013.

Udvider produktionen
Konkret betyder det, at produktionskapaciteten udvides med nye svejserobotter på Kongskildes fabrik i Hudson, Illinois, der ligger midt i det amerikanske landbrugsbælte.

Bag omsætningsstigningen og udvidelsen ligger et målrettet udviklingsarbejde, der har resulteret i flere nye harvetyper til højt specialiseret jordbearbejdning.

- En undersøgelse blandt amerikanske planteavlere viste, at de havde problemer med plantesygdomme, som blev overført fra den forrige majsafgrøde til den nye. Løsningen blev en særlig type tallerkenharve, der hedder Vertical Tillage 9100, og som er en videreudvikling fra Kongskildes europæiske produktsortiment, fortæller Hans Rasmussen, administrerende direktør i Kongskilde Industries Inc. i Hudson.

Tallerkenharven er særdeles effektiv til at neddele planterester fra majs og sojabønner og blande disse med jorden. Det fremmer nedbrydningen af resterne. Dermed reduceres svampeangreb i de sårbare rødder i næste afgrøde, og resultatet er et bedre udbytte. Svampeangreb kan betyde op til 15 procent nedgang i udbyttet.

Såbed uden forhindringer
Planterester, der generer såbedet, er den direkte anledning til en anden nyudvikling, Vibro Till 8200, der netop er introduceret i 2013. Denne nye harvetype er designet til at bearbejde gamle plantedele fra majs og sojaplanter og samtidig kunne sikre et meget jævnt såbed. Monsanto Company har for nylig anskaffet to af de nye harver til deres forsøgscentre.

- De har valgt Kongskilde-harven, fordi den giver det bedste såbed. De lægger stor vægt på, at det kan klares i én arbejdsgang, hvor andre harver skal bruges to-tre gange, fortæller Hans Rasmussen.

To andre ting har været afgørende for harvens succes; nemlig, at den er konstrueret til at kunne klare belastningen fra transportafstande på op til 200–300 km i løbet af sæsonen, og at den samtidig er konstrueret, så den er nem at samle for landmanden eller forhandleren. Det er dyrt at transportere over de store afstande og sende montører ud for at samle harven hos kunden.

Fordobler forhandlernet
Bag succesen ligger en målrettet indsats med at udvikle forhandlernettet. I dag har Kongskilde Industries i Hudson 63 forhandlere, hvilket er en fordobling siden 2012. I år er det planen, at der udvides med yderligere 25 maskinforhandlere til de nordamerikanske landmænd.

Ifølge Hans Rasmussen er Kongskildes produktprogram i dag så attraktivt, at nye forhandlere selv henvender sig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078