23948sdkhjf

Mobil robot er første skridt på Kongskildes automationsrejse

Mobile robotter skal gøre Kongskilde mere fleksibel, reducere lagerbindinger og understøtte industrivirksomhedens rekrutteringsindsats

Den danske producent af udstyr til pneumatisk transport, rensning og sortering af materialer, Kongskilde Industries hovedkvarter har investeret i en MiR 500 robot.

Den kører nu rundt på det 30.000 kvadratmeter store produktionsareal i Sorø og er første skridt på en automationsrejse for virksomheden.

- Vi ønsker at drage fordel af fleksibel automation og vil have smart og selvkørende teknologi ind på vores produktionslinjer. For os handler Industri 4.0 om at gøre vores produktion og montage så fleksibel, lean og integrerbart som muligt, siger Kongskildes administrerende direktør, Jeppe Lund, i en pressemeddelelse.

Han kalder robotten step changer, som næsten intet koster Kongskilde, fordi den er tjent hjem så hurtigt.

- Vi ser mange muligheder for at øge investeringerne i fleksibel automation. Nu lærer vi udstyret at kende, og så tager vi det næste skridt. Dette er en stærk læreproces for os, og jeg anser det for den første del af en ekspotentiel læringskurve, at vi nu har valgt at investere i selvkørende robotter, siger Jeppe Lund.

Styrket rekruttering

Han understreger, at fleksibel automation også handler om at gøre Kongskilde til et bedre sted at arbejde.

- Vi har en meget spændende og internationalt orienteret arbejdsplads, og vores fremtidstro bygger både på ny automation og på vores evne til at tiltrække dygtige kollegaer. Samtidig tager de fleksible løsninger primært over på processer, der ville gå under ensidigt gentaget arbejde, hvilket forbedrer arbejdsmiljøet generelt på fabrikken.

Virksomheden, der blev oprettet i 1949 af Mogens Petersen og Hans Tyndeskov, har de sidste år været ejet af den britiske investeringsfond Green Park Partners.

Kerneforretningen består i dag af systemløsninger til pneumatisk transport samt håndtering af procesmateriale i plast-, papir- og emballageindustrien og kornbehandlingsudstyr.

Der er tale om et stort omfattende produktprogram og for at nedbringe likviditetsbelastninger er hurtigere omstilling afgørende.

Teknologicenter åbnet i 2018

Anvendelse af ny teknologi spiller af samme årsag en stadig større rolle for Kongskilde Industries. I 2018 åbnede virksomheden et teknologicenter i Sorø, og senest har administrerende direktør Jeppe Lund præsenteret en offensiv strategi, hvor fleksibel automation er en bærende søjle. Fleksibel automation skal blandt andet gøre virksomheden mere effektiv, agil og understøtte væksten.

Ydermere ønskes det med ny teknologi, både i produktionen og i produktprogrammet, at Kongskilde forbliver et attraktivt sted at arbejde også for de yngre og mere teknologifokuserede generationer.

Som led i automatiseringen har Kongskilde Industries anskaffet en mobil robot, MiR 500. Den skal sørge for at udføre nogle simple transportfunktioner.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093