23948sdkhjf

East Metal investerer i kæmpe-maskine

Den danske virksomhed har investeret i et nyt bearbejdningscenter leveret af Fermat Sweden.
Maskinen er et boreværk af typen Fermat WRF 160 CNC, og der er tale om en af Europas største bearbejdningsmaskiner. Det er den anden maskine, som Fermat Sweden leverer til East Metal – den første var en Fermat WFT 13 CNC, som blev leveret til virksomhedens fabrik i Letland.

- Den første maskine var i mere normal målestok med en x-akse på 4 meter og en vertikalvandring på 2,5. Den blev leveret som et turnkey-projekt til en af East Metals fabrikker i Letland inklusive værktøj, fixturer og indtrimmet produktion. Det blev et helt igennem vellykket projekt, og maskinen har kørt i produktionen døgnet rundt siden installationen for ca. to år siden, siger Jonas Lovén fra Fermat Sweden.

- Den nye maskine vil blive installeret på East Metals fabrik i Nakskov i Danmark i løbet af foråret. Det er en temmelig omfattende installation, da maskinen er meget stor og desuden indeholder alt tænkeligt ekstraudstyr, fortsætter han.

- Fundamentet indeholder ca. 1.400 tons beton, så man må acceptere, at det tager lidt tid, og vi regner med at påbegynde installationen af maskinen om ca. seks uger. Derefter har vi en installationstid på ca. syv uger, inden maskinen kan begynde at producere, forklarer Jonas Lovén.

Maskinen er et boreværk med en x-akse på 15 meter og 6 meters vertikalvandring. Den totale z-vandring (z+w-akse) bliver på 2,2 meter. Maskinens totale bearbejdningsområde er altså på 198 m3. Den er udstyret med et fast bord på 3,8x10 meter og et rundbord til maksimalt 10 tons belastning. Spindeleffekten er 60/80 kW, og maskinen har i alt otte CNC-styrede aksler.

- Vi har en del store Fermat-maskiner installeret i Danmark allerede, blandt andet en med 7,2 meters vertikalvandring, som blev installeret i efteråret 2013. Dette bliver den femte store Fermat-maskine, som installeres i Danmark over de sidste tre år, slutter Jonas Lovén.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094