23948sdkhjf

Kæmpe teststand i Nakskov får ny ejer: Den største af sin slags i Europa

I januar besluttede East Metal at lukke sin afdeling i Nakskov. Lukningen betød ikke blot, at 42 medarbejdere blev opsagt – det betød også usikkerhed om, hvad der skulle ske med virksomhedens store trækstand med en kapacitet på mere end 2.000 tons, som East Metal indviede i 2016.

Det er der nu kommet en afklaring på. Testbænken er nemlig blevet solgt til Aalborg-virksomheden Liftra, der blandt andet er specialiseret i produktion af løfteudstyr til vindmølleindustrien.

Skal selv bruge den

Om baggrunden for investeringen fortæller administrerende direktør hos Liftra, Per Fenger.

- Den skulle ikke stå stille, og vi skal selv bruge den af og til. Derudover kan vi se, at test bliver der mere og mere af, og der kommer også mere offshore.

Liftra har selv benyttet teststanden i Nakskov otte-ti gange, og da Per Fenger gik i gang med at afsøge alternativer, stod det hurtigt klart, at det ville blive dyrt.

- Der er ikke så mange af dem - i hvert fald når det skal være større dele. Der er vandrette teststande, der kan teste mere, men når det er lodrette, og man skal lave løfteåg deri, der har mere end to punkter, så er det den største i Europa, forklarer Per Fenger.

Bliver formentlig i Danmark

Han understreger, at testbænken ikke kun er købt til at løse Liftras eget behov.

- Den skal bruges til overlasttest hos os, og så skal den selvfølgelig bruges til overlasttest hos de kunder, der hele tiden har brugt den. Der er ikke nogen ændringer der. Så det bliver et separat ben hos os til at teste for alle dem, der har testet på den, siger Per Fenger.

Til gengæld er det stadig uafklaret, om den skal blive stående i Nakskov. Et alternativ er nemlig at flytte den til Aalborg, og et andet alternativ er at flytte den til Liftras afdeling i Stettin i Polen.

Tre test i ordrebogen

Liftra kunne køre første test på maskinen tirsdag, og de næste er også allerede i pipelinen.

- Vi har de første tre test i ordrebogen allerede. Der var nogle stykker, der stod og ventede, fordi alternativet var ret dyrt, konstaterer Per Fenger.

I første omgang får Liftra ikke noget fast personale udstationeret i Nakskov, men klarer opgaverne ved hjælpe af rejsemontører. Til de første test har man dog hentet hjælpe fra East Metal i Letland.

- Der har East Metal være meget flinke til at hjælpe os og er også med på de første test, så det bliver fuldt overdraget fra dem til os, slutter Per Fenger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093