23948sdkhjf

Ministerbesøg hos DanSteel

Handels- og Europaminister Nick Hækkerup var mandag på besøg hos den nordsjællandske stålvirksomhed.
Nick Hækkerup blev taget imod af CCO Yury Tarasov og administrerende direktør Yuriy Bokachev fra NLMK DanSteel samt Helge Friis, borgmester i Halsnæs Kommune. Det skriver Halsnæs Kommune i en pressemeddelelse.

Hos den nordsjællandske stålvirksomhed blev Nick Hækkerup præsenteret for virksomhedens arbejde med innovation af grønt og bæredygtigt stål. Med den nye valsestol, som blev taget i brug i foråret 2013, er det i dag muligt for virksomheden at producere stålplader til brug for havvindmøllers stålfundament. Dertil kommer også stålplader til olie- og gasbranchen. Nick Hækkerup udtalte:

- Det er jo en fantastisk udvikling. Når man er vokset op i området og har været vidne til den omtumlede periode, hvor Det Danske Stålvalseværk gik konkurs i 2002, hvor der ikke var meget glæde eller begejstring at spore – og så se værket nu. Det er en moderne virksomhed. Det er meget flot og perspektivrigt, at de russiske ejere har investeret så massivt.

Professor John Hald fra DTU, Danmarks Tekniske Universitet, gav ministerdelegationen et indblik i, hvordan universitet og virksomhed – med kommunens mellemkomst – er begyndt at samarbejde om at identificere og gennemføre innovative procesløsninger, som kan mindske CO2-udledningen og bidrage til at nedbringe udgifterne til for eksempel vindmølleparker ved at øge konstruktionernes levetid og pålidelighed i almindelighed.

Efter præsentationen blev ministeren og hans delegation vist rundt på værket. Nick Hækkerup sagde:

- Besøget har været meget lærerigt for mig – stålproduktion er ikke gammeldags, beskidt og svær industri. Det er fremtid og højteknologisk viden omsat til gode produkter. Det er danske arbejdspladser og dansk velstand. Og et samarbejde, som det der er mellem universitetsverdenen, virksomhed og Halsnæs Kommune, mener jeg, er vejen frem.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093