23948sdkhjf

Fra Midtsjælland til Midttyskland via messe

Midtsjællands Maskinfabrik med kun otte ansatte har knækket eksportkoden.

Kun 10 procent af alle metalvirksomheder i Danmark står for hele 85 procent af eksporten. Dermed har de færreste mindre og mellemstore producenter fået hul igennem til et eksportmarked. I disse dage vil Metal Supply derfor finde metalbranchens veje til Tyskland - Danmarks suverænt største og mest oplagte eksportmulighed.

For Midtsjællands Maskinfabrik var indgangen til Tyskland en mindre messe for underleverandører i Bad Salzuflen i nærheden af Bielefeld.

Maskinfabrikken har nu fire kunder, blandt andet en større virksomhed med 25.000 ansatte, som især laver automatiseringsudstyr til industrien.

- Dem har vi arbejdet hårdt på at få foden indenfor hos. De har flere afdelinger, og jeg tror, det kan blive meget interessant i fremtiden, siger Lars Hansen, direktør for fabrikken.

Tysklandssatsningen har også ført til, at man for cirka 150.000 kroner har ladet sig ISO 9001-certificere.

- Jeg tror helt sikkert, det er en god investering på længere sigt. Vi mærker, at tyskerne rigtig godt kan lide det, og det har også været årsag til, at vi i år har haft endnu mere gang i den.

Hvis han skal nævne det vigtigste, man skal have på plads, når man som mindre dansk virksomhed vil prøve kræfter med Tyskland, så nævner han dog sproget.

- Har man ingen i organisationen, som kan tale tysk, så er det op ad bakke fra dag ét. Jeg har prøvet at stå på en tysk messe med andre danske virksomheder, hvor de ikke talte tysk. De så ikke ud til at få noget ud af besøget, siger han.

Men har man først foden indenfor og de grundlæggende ting i orden, så mener Lars Hansen ikke, at det er svært at begå sig i Tyskland.

- Når man taler med kunder, så spørger de om, om det ikke er dyrt at sende sagerne hele vejen fra Danmark, men det koster sjældent mere end at fragte noget fra den ene ende af Tyskland til den anden.

Tysklandseksporten udgør nu cirka 1 mio. kr. i årlig omsætning. Cirka en tiendedel af maskinfabrikkens samlede årsomsætning.

Artiklen er en del af temaet Tyskland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094