23948sdkhjf

Automations-virksomhed lander stor ordre til ny pantfabrik

Det bliver automationsvirksomheden NTO, der skal levere optælleanlægget til Dansk Retursystems nye pantfabrik i Fredericia

Når Dansk Retursystems nye fabrik i Fredericia står klar i udgangen af 2025, skal de danske flasker og dåser med pant transporteres gennem fabrikken af systemer udviklet af Ikast-virksomheden NTO. De to virksomheder har netop underskrevet kontrakt, efter opgaven har været sendt i EU-udbud.

Optælleanlægget skal styre rejsen for de danske flasker og dåser med pant rundt på fabrikken, så de bliver optalt og sorteret, hvorefter materialerne kan sendes til genanvendelse. Anlægget omfatter blandt andet styringssystemer, procesudstyr og forskellige interne transportsystemer, der automatisk fragter kar og poser med flasker og dåser gennem fabrikken.

Velkendt samarbejdspartner

NTO er eksperter i automation og har tidligere leveret løsninger til Dansk Retursystems fabrik i Høje Taastrup. Det glæder Dansk Retursystems administrerende direktør, Lars Krejberg Petersen, at få NTO som samarbejdspartner på fabrikken i Fredericia. NTO vandt udbuddet i forhold til at levere den klart bedste løsning til den bedste pris.

- Vi er glade for at få en erfaren samarbejdspartner til vores nye fabrik, og vi ser frem til at få deres teknologi til vores fabrik. Det bidrager til vores ambition om at skabe en mere effektiv og automatiseret fabrik, siger Lars Krejberg Petersen.

Trækker på søsterselskaber

NTO glæder sig over at skulle stå for optælleanlægget til Dansk Retursystems nye fabrik.

- Det er en stor glæde for os, at vi er valgt som leverandør til Dansk Retursystems nye fabrik. Det er et stort projekt, hvor vi glæder os til at få flere forskellige af vores kompetencer i spil, og hvor vi også er glade for at skulle samarbejde på tværs i Motus Nordic Group A/S, siger NTO’s administrerende direktør Preben Jakobsen.

NTO er en del af virksomheden Motus Nordic Group, som omfatter fem forskellige virksomheder, herunder Klovborg Maskinfabrik og Niels Burcharth, der begge, som underleverandører til NTO, skal levere udstyr til den nye pantfabrik i Fredericia.

Ny fabrik med mulighed for udvidelse

Den nye pantfabrik i Fredericia samler Dansk Retursystems aktiviteter i Vestdanmark og flytter virksomheden fra to adresser i Løsning til én i Fredericia.

Her bygger Dansk Retursystem en moderne og højteknologisk fabrik med mulighed for udvidelse, hvis der en dag bliver brug for det.

Samtidig bidrager fabrikken til Dansk Retursystems mål om CO2-neutralitet i 2030, blandt andet fordi der er god adgang til jernbanen, som bruges, når materialerne skal sendes til genanvendelse.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097