23948sdkhjf

Automationsvirksomhed købt af vækst-orienteret industri-klynge

Investeringsselskabet Motus Nordic har overtaget aktiemajoriteten i NTO A/S, der ligger i Ikast og har afdelinger i Hillerød og Randers.

Motus Nordic er ejet af familien Bagger-Sørensen, der er mest kendt fra tyggegummifabrikken Dandy, og de har tidligere købt aktiemajoriteten i Klovborg Maskinfabrik, Niels Burcharth og Bøgeris Transportbånd, som alle er specialiseret inden for logistikprodukter.

NTO, der også er kendt under brandet NTO Automation, udvikler software og automation til mange forskellige industrier. Med dette opkøb udvider Motus Nordic dermed yderligere sin portefølje af relevante produkter og services, der bidrager til at flytte produkter og mennesker sikkert og effektivt igennem produktions- og logistikkæder.

Målet for Motus Nordic er at blive end-to-end partner for automation og digitalisering af industri- og logistikvirksomheder.

- NTO Automation har opbygget en lang række kompetencer indenfor udvikling af software og automation som for eksempel PLC-styringer, SCADA, MES, ERP-integration og industriel IT-sikkerhed til danske og udenlandske kunder. Med NTO Automation ombord har Motus Nordic, sammen med vores øvrige virksomheder i porteføljen, i endnu højere grad mulighed for at tilbyde end-to-end løsninger. NTO Automation passer desuden utroligt godt ind i vores eksisterende gruppe af virksomheder, der alle arbejder fleksibelt og agilt i vores tætte relationer med kunderne, udtaler Nicolai Hansen, CEO hos Motus Nordic, i en pressemeddelelse.

Generationsskiftet sikret

Udover at generationsskiftet i NTO nu er sikret, så kan den positive udvikling af virksomheden fortsætte, til glæde for både medarbejdere og samarbejdspartnere, udtaler CEO Preben Jakobsen.

- Vi ser dette som en fantastisk mulighed for NTO Automation. Det var vigtigt for os, at virksomheden kan fortsætte i sin nuværende form, at det så samtidig er en dansk virksomhed med en virksomhedskultur, der minder om vores, er jo kun et ekstra plus, siger han, og fortsætter:

- Vi tror på, at dette ejerskab vil skabe nye muligheder for vækst og udvikling, samtidig med at det sikrer nutidige og fremtidige arbejdspladser. Dette giver os også mulighed for at imødekomme den øgede efterspørgsel samt udvide vores produktportefølje og tilbyde vores kunder endnu mere avancerede og skræddersyede automationsløsninger.

Den nuværende ledelse i NTO Automation fortsætter uændret, og de nuværende ejere fortsætter de næste tre år som en del af ejerkredsen med en mindre ejerandel.

Ser spændende potentialer

Også hos Motus Nordic er der en tro på, at det nye opkøb kommer til at bringe mange muligheder med sig i fremtiden.

- Sikkerhed, effektivisering og optimering spiller en stadigt større rolle for virksomhederne, og vi tror på, at mange af fremtidens udfordringer skal løses af virksomheder som NTO Automation. Vi ser mange spændende potentialer i den nye Motus Nordic konstellation med NTO A/S, Niels Burcharth A/S og ikke mindst Klovborg Maskinfabrik A/S, slutter Nicolai Hansen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141