23948sdkhjf

Danske virksomheder på jagt efter norske olie-kontakter

Det norske olie- og gasmarked er mere lukrativt end nogensinde før. Derfor var en gruppe danske virksomheder til ONS Norway 2013 i Stavanger.
- Turen til ONS Norway kunne ikke være planlagt meget bedre. På førstedagen fik vi mere end 30 relevante kontakter, som vi nu skal hjem og arbejde videre på, fortæller Jens-Chr. Møller, direktør i BIC Electric, som var med på turen til ONS Norway for at søge efter kundeemner indenfor deres forretningssegment: montage og service af industri- og maskinanlæg, onshore og offshore i hele Europa.

BIC-direktøren fortsætter:

- Andendagen bød på besøg hos National Oilwell Varco, som fortalte, at de er på udkig efter kapacitet lige inden for vores branche. Det var bare prikken over i'et på to gode dage i Stavanger.

Mange forretningsmuligheder
Turen til ONS Norway var et led i Offshoreenergy.dk’s internationale strategi på det norske olie- og gasmarked. Tidligere har Offshoreenergy.dk også gennemført et eksportfremstød til Stavanger i 2011 og et messebesøg på OTD Bergen i 2012. Direktør Peter Blach fra Offshoreenergy.dk fortæller:

- Der er mange forretningsmuligheder for danske olie- og gasvirksomheder på det vanskelige norske olie- og gasmarked - også for de små og mellemstore virksomheder. Det kræver dog vedholdenhed og tålmodighed. Det ville vi med turen til ONS Norway gerne sætte fokus på.

ONS’ lillebror
Konferencen ONS i Stavanger har i mange år været et must og et mødested for den norske olieindustri. 19-21. august 2013 havde ONS’ lillebror ONS NORWAY præmiere på konference og messe med fokus på hele olie- og gas-værdikæden.

Susanne Baden Jørgensen, fra Enterprise Europe Network, som var med til at arrangere turen til ONS Norway, fortæller:

- Selvom det var første gang ONS Norway fandt sted, var det en særdeles velbesøgt og relevant messe. Udstillerne var åbne for samarbejde, og der var en god stemning. Den guidede tur på messen beviste også, at norske virksomheder er interesserede i danske leverandører, blandt andet Vard og Robot Drilling System viste stor interesse for at etablere samarbejde. Konferencedelen af ONS Norway var meget professionel og med relevante topfolk fra blandt andet Statoil, Halliburton og Aker Solution. ONS Norway er stedet, hvor man skal være, hvis man vil ind på det norske marked.

ONS Norway havde over 300 udstillere og flere end 15.000 besøgende fra 50 forskellige lande. I alt deltog 15 danskere fra 10 virksomheder og organisationer i Offshoreenergy.dk’s tur til Norge. Udover besøg på ONS Norway bød turen også på en introduktion til det norske marked, guidet tur på messen og virksomhedsbesøg hos National Oilwell Varco, der er den femtestørste olie- og gasvirksomhed i Norge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099