23948sdkhjf

Kvinde overtager rollen som topchef efter brancheikon

Emma Mattisson den 1. juli 2024 overtager roret i Tibnor, når den nuværende adm. direktør Søren Pliniussen går på pension.

Én af landets førende ståldistributører skal have ny topchef. 

Det står klart, efter Tibnors nuværende adm. direktør, Søren Pliniussen, har besluttet at gå på pension. Fra den 1. juli 2024 bliver det 39-årige Emma Mattisson, som kan sætte sig for bordenden af stålkoncernens danske selskab.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Tibnor Danmark har i dag ca. 120 medarbejdere fordelt på fem kontorer og et stort distributionscenter i Taulov. 

I Emma Mattissons nye rolle bliver det hendes opgave at udbygge Tibnors position som "en moderne og innovativ stålgrossist":

- For mig handler det om, at vi som virksomhed fortsætter med at være på forkant med den udvikling, der er i branchen. Vi befinder os i en tid, hvor verden bevæger sig utrolig hurtigt, og derfor bliver det også afgørende, at vi fortsætter med at være agile og være på forkant med forandringerne. 

- Det gælder bl.a. bæredygtighedsdagsordenen, som lige nu er den største udfordring og samtidig den største mulighed i branchen, og for at forblive konkurrencedygtige er jeg overbevist om, at vi skal lykkes med den grønne omstilling, udtaler Emma Mattisson.

Kvindelig topchef

Ansættelsen af en kvindelig direktør kan siges at være en sjældenhed i stålbranchen. Det bekymrer dog ikke Emma, der har et indgående kendskab til Tibnor, hvor hun senest har været chef for Logistik og Produktion i Sverige:

- Som person er jeg drevet af at lære nye ting, og efter at have være ansvarlig for Logistik og Produktion i mere end fire år føler jeg mig klar til at tage næste skridt i min karriere. Derfor ser jeg også frem til min nye rolle og til at lære organisationen i Danmark bedre at kende – og ikke mindst til at fortsætte med at udvikle Tibnor på den gode måde, som tidligere ledere har gjort, udtaler  Emma Mattisson.

Brancheikon takker af efter årtier

Direktørskiftet i Tibnor sker på baggrund af, at Søren Pliniussen går på pension, og efter 50 år i stålindustrien. Derfor er det også nostalgisk at skulle udskifte tilværelsen fra udgangen af juni:

- Jeg kom i lære i 1974 og har været i stålbranchen lige siden, og derfor bliver det uden tvivl en omvæltning ikke at skulle møde ind på kontoret – og ikke skulle tænke på stål hver dag. Men jeg er utroligt stolt af at have været en aktiv del af Tibnors vækstrejse, hvor vi blandt andet har arbejdet målrettet mod at blive den førende ståldistributør i Danmark. Nu ser jeg frem til at følge Tibnor på afstand og nyde tilværelsen som pensionist, lyder det fra Søren Pliniussen.

Søren Pliniussen overtog stillingen som adm. dir. i Tibnors danske selskab i juni sidste år, da daværende topchef Fredrik Haglund fratrådte sin stilling for at fortsætte i rollen som koncerndirektør for den samlede Tibnor-forretning med hovedsæde i Solna i Sverige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078