23948sdkhjf

Fuld valuta med nyt nitrogenanlæg

Med en investering i et nitrogenanlæg har den sønderjyske underleverandør CK-Mt på seks måneder sparet godt 220.000 kr. på kvælstofskontoen

Det nye nitrogenanlæg blev leveret i august sidste år og forsyner to laserskærere, som spiller en central rolle hos CK-Mt, der ligger i Høruphav på Sydals. Laserskæring er blevet en driver hos underleverandøren, der har bygget et anneks til anlægget fra tyske Nitropro, som i Danmark bliver solgt gennem Timesavers Nordic med kontor i Juelsminde.

Gasanlægget hedder Nitropro 5000 og er konstrueret med blandt andet seks batterier, en højtrykskompressor, to skruekompressorer og en katalysator, som ifølge leverandøren sikrer en N2-renhed på 99,9999 procent – kendt som renhed 6,0.

Et halvt år senere er CK-Mt klar til at gøre status over forbruget.

- På de seks måneder har vi haft et forbrug af egenproduceret nitrogen på 37.500 kubikmeter. Sammenlignet med, hvis vi skulle have købt gassen hos en leverandør, har vi sparet 221.000 kr. Mængden svarer til, at vognmanden med lastbil skulle levere batterier 36 gange her på adressen, så investeringen har også effekt på miljøet, siger værkfører og medejer Andreas Witte Nielsen i en pressemeddelelse.

Skærearbejde gik i stå

CK-Mt har gennem de seneste tre år vokset fra at være fire mand til de 14 medarbejdere, der i dag står på lønningslisten. I den periode er antallet af laserskærere vokset fra en til to, og maskinerne kører nu i gennemsnit hver otte timer om dagen.

- Da vi fik leveret nitrogen, kunne laserskæreren godt gå i stå midt i skærearbejdet, hvis batteriet løb tørt. Så skulle vi skifte batteri og starte laserskæreren op igen. Det bøvl slipper vi for, efter at vi er blevet selvforsynende. Vi bruger heller ikke længere tid på at hente batterierne med vores truck, når vognmanden er her med leverancer, forklarer Andreas Witte Nielsen.

Ansvar for miljøet

Investeringen i nitrogenanlægget kommer, efter at CK-Mt forinden har fået installeret et solcelleanlæg på taget. Solcellerne dækker cirka halvdelen af underleverandørens strømforbrug.

- Vi kommer ikke uden om den grønne omstilling. Vi vil gerne signalere med de to investeringer, at vi tager ansvar for miljøet, det må også kunne give os nogle konkurrencemæssige fordele, siger Andreas Witte Nielsen og pointerer, at virksomheden deltager i DI-projektet Klimaklar Produktionsvirksomhed for at blive endnu bedre til at implementere miljøforbedrende tiltag.

Timesavers Nordic har udvidet staben med salgschef Daniel B. Jensen, der har fået ansvaret for salget af Nitropro i Danmark. Han fortæller, at Nitropro er på vej med ny software, som sikrer, at solcellernes strøm kan anvendes konkret på de maskiner, som virksomheden prioriterer ud fra en række parametre.

- Vi skal hjælpe virksomhederne med løsninger, der kan både kan hæve effektiviteten, give tydelige besparelser og bidrage til den grønne omstilling, og på det område står Nitropro stærkt, siger Daniel B. Jensen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11