23948sdkhjf

Underleverandør glæder sig over lovforslag: Udlændinge under uddannelse skal kunne blive

De seneste år har der været en række eksempler på udlændinge, der har mistet deres opholdstilladelse og er blevet pålagt at rejse ud af Danmark, selvom de var i gang med at uddanne sig til et arbejde inden for et område, hvor der er høj efterspørgsel på arbejdskraft, som for eksempel en række metaluddannelser.

Det ønsker regeringen at gøre noget ved, og vil derfor fremsætte et lovforslag, der giver mulighed for, at udlændinge, som ellers står til at skulle forlade Danmark, kan fortsætte deres ophold, hvis de er optaget på eller i gang med en erhvervsuddannelse eller videregående uddannelse på den såkaldte positivliste.

Hos KP Components i Spjald ansatte man sidste år 24 nye medarbejdere. Af disse var de 15 af udenlandsk herkomst. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Derfor glæder HR-direktør Christina Sellerup sig over, at der ryddes en smule op i regeljunglen.

- Vi har ikke haft nogen af den slags sager på KP Components, da vi typisk ansætter faglært arbejdskraft, primært industriteknikere og CNC-operatører, fra andre EU-lande såsom Rumænien. Men vi støtter alligevel forslaget, fordi der er mangel på kvalificeret arbejdskraft indenfor mange af de områder, som vi ansætter i, og fordi forslaget støtter de mennesker, der gerne vil gøre en indsats og integreres i Danmark, siger Christina Sellerup til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Forslaget får også opbakning hos den lokale afdeling af Dansk Metal, hvor afdelingsformand Carsten Dannemann Kjeldgaard kalder det ”fuldstændigt uforståeligt”, at folk under uddannelse skal sendes ud af landet for blot at hente nye udlændinge ind til at udfylde de ledige job.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109