23948sdkhjf

Henter produktion af aluminiumsprofiler hjem fra Asien

Skandinaviens største producent af gardinudstyr, Stilling, flytter hele produktionen af aluminiumsprofiler fra Asien til Europa

Den familieejede designvirksomhed Stilling, der producerer gardinudstyr og har domicil i Brøndby, har informeret deres aluminiumsleverandør i Asien om, at der fra 1. januar 2024 ikke vil blive lagt nye ordrer.

Det sker på baggrund af virksomhedens beslutning om at insource hele produktionen af aluminiumsprofiler fra Asien til Europa for at nå et erklæret mål om at producere gardinudstyr med en minimal social- og miljømæssig påvirkning.

- Efter grundig overvejelse omkring konsekvenserne af en sådan beslutning – de miljømæssige omkostninger holdt op imod menneskerne, hvis levebrød vi understøtter med vores køb, og de forbedrede arbejdsforhold vi hjælper med at indføre – er vi kommet til den beslutning, at vi vil insource hele vores produktion af aluminiumsprofiler fra Asien til Europa med begyndelse 1. januar 2024. Det er en strategi, vi har udarbejdet år tilbage, som nu er i gang med at blive implementeret, siger CEO & ejer, Thomas Trads Hansen, i en pressemeddelelse.

Aluminiumsprofiler udgør majoriteten af Stillings kerneprodukter, som inkluderer gardinskinner og solafskærmningssystemer, der alle udfærdiges på firmaets faciliteter i Brøndby.

Profilerne bliver fra 1. januar 2024 produceret i Polen, Tyrkiet, Spanien og Sverige.

Lettere at kontrollere i Europa

Kort sagt er de overordnede miljømæssige omkostninger ved at producere aluminium i Asien og transportere det tilbage til Danmark for høje, mens tilgængeligheden af genanvendte råmaterialer og vedvarende energi er større i Europa. Dertil er det meget lettere for virksomheden at kontrollere, at aluminiummet produceres i sikre og ansvarlige arbejdsmiljøer, når det foregår i Europa.

Stilling ejes af brødrene Rasmus Stilling-Schütz og Thomas Trads Hansen. Virksomheden efterstræber en regenerativ forretningsmodel, hvilket har resulteret i en B Corp-certificering (certificering for social og miljømæssig påvirkning, red.) i 2022.

- At flytte vores aluminiumsindkøb og -produktion til Europa vil have en omgående effekt på vores konventionelle gardinskinner, der er de produkter, der har den højeste påvirkning af miljøet. Og på langt sigt understøtter det vores igangværende indsats for at implementere genanvendt aluminium i alle vores produkter, og den fortsatte udrulning af vores Sustain-portefølje, siger CCO & ejer, Rasmus Stilling-Schütz.

Aluminium udgør over 80 procent af Stillings samlede CO2-udledning ifølge virksomhedens klimarapport fra 2022.

En svær beslutning

Ikke desto mindre har beslutningen ifølge ejerne været svær at træffe, da de anerkender den store kompleksitet forbundet med flytningen.

- Vores producenter i Asien har været en del af vores rejse gennem mange år – de fleste i flere årtier – og sammen har vi leveret, hvad vi mener er de bedste gardinskinner i verden. Men nu er det på tide at leve op til vores løfte om at levere gardinskinner, der samtidig er de bedste for verden, siger Thomas Trads Hansen.

Stilling vil fortsat samarbejde med producenter i en global værdikæde i fremtiden, men sigter mod at tilrettelægge leverandørleddet på en måde, der giver bedst mening for planeten og dens beboere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234